02 / 05 / 2024

Köylere yapılan yardımlar!

Köylere yapılan yardımlar!

Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında düzenlenen yasal hükümlere göre köylere yapılan yardımlar nelerdir? Köylere yapılan yardımların miktarı nedir? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yasal hükümler...



Köylere yapılan yardımlar!

Kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmede sıkıntı çeken mahalli idarelere karşılıksız mali yardımda bulunarak onları teşvik etmek ve desteklemek için İller Bankası hesabına yatırılan paylarla oluşturulan "Mahalli İdareler Fonu"nun dağıtımına ait esas ve usulleri düzenleyen Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında köylere yapılan yardımlara ilişkin hükümlere de yer veriliyor.


Söz konusu esaslar, 2 Şubat 1981 gün ve 2380 sayılı "Belediyelere ve İl Özel İdarlerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun"un 3004 sayılı Kanunla değişik 1 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında madde 4'te şu şekilde açıklanıyor:


Köylere Yapılacak Yardımlar

Köylere Yapılacak Yardımların Miktarı  

Madde 4- Mahalli İdareler Fonu'ndan valilik emrine gönderilen paranın bir yıllık tutarının % 20'si ildeki köylere yardım yapılmak üzere ayrılır. 


Belediyelere yapılacak yardım Bakan onayı ile gerçekleştirildiği takdirde toplam miktarın % 20'si oranındaki köylere yardım payı, köy sayılarına göre valilikler emrine gönderilir. 


Köylere yapılacak yardım konuları 

Madde 5- Köylere yapılacak yardımlar, il özel idareleri bütçesinin "Köylere Yardım" tertibine kaydedilir ve İl Özel İdaresi Bütçesinin Köylere Yardım Tertibine Konulan Ödeneğin Harcama Esas ve Usullerini Gösterir Yönetmelikte belirtilen hizmet ve yatırımlar için valinin tespit edeceği köylere yapılır. 




Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği!
Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği!



Geri Dön