17 / 05 / 2024

köylere yapılacak yardımlar

köylere yapılacak yardımlar

Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında düzenlenen yasal hükümlere göre köylere yapılan yardımlar nelerdir? Köylere yapılan yardımların miktarı nedir? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yasal hükümler...

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

Kaş'taki 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak: İlan verildi, yıkımlar yerel seçimlere kadar tamamlanacak!

Antalya'nın önemli turistik bölgelerinden olan Kaş'ta, aralarında yabancıların da yer aldığı 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı yapılacak. İşte ayrıntılar ve yıkım ile ilgili verilen ilan...

Memur olmak isteyenler müjde! Bakanlık ve belediyelere memur alımları başladı! İşte memur alımı yapan belediyeler

Kamuya binlerce memur alımı için yeni ilanlar yayınlanmaya başladı. KPSS puan şartı ile yapılacak alımlar için binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Peki hangi belediyeler memur alacak? 2023 memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte 2023 belediye memur alımları...

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

KPSS'den 70 puan alanlar İl Özel İdare'de çalışma fırsatı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Türkiye İş Kurumu, İl Özel İdaresi için alım yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından İl Özel İdaresi için yapılacak alımlar için başvuru şartları da paylaşıldı. Gerekli şartların sağlanması durumunda istihdam edilmek üzere personeller alınacak.

Ay sonu nasıl gelecek diye düşünenlere PTT'den sevindirici haber geldi! 1.100 TL nakit yardımı yapılacak!

PTT'den ay sonunu getiremeyen gereksinim sahibi ailelere büyük müjde! Başvuranlara 1.100 TL peşin yardımı yapılacak! Geçim zorluğu yaşayan vatandaşlara yönelik olarak PTT üstünden yapılan bir ödeme duyurusu yer almaktadır. İşte detaylar.

18-49 yaş arası vatandaşlara müjde! Hastaneler KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor

Son dönemlerde devamlı ilan edilen personel alımlarına yenisi ilave edildi. Hastane ve sağlık merkezlerine yapılacak alımlar açıklandı. KPSS koşulu olmadan yapılacak hasta danışmanı personel alımları için ayrıntılar paylaşıldı. İş olanağı arayan vatandaşların ayağına gelen personel alımları için koş

Kızılay KPSS şartsız personel alıyor! 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Kızılay'ın işçi alımları binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek! Bu kişilere 2 bin TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların maddi sıkıntılarına destek olmak amacıyla yeni bir program başlatıyor. Bu program kapsamında, eşini kaybetmiş olan kadınlar için iki ayda bir 2 bin TL'lik yardım ödemesi yapılacak. Başvuru yapacak kadınlar için detaylar da bakanlık tarafından duyuruldu.

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!

Kripto varlık piyasası da deprem sonrası yardımlar için seferber oldu. AFAD, Kızılay, Ahbap ve İHH gibi STK'lar, kripto varlıkları aracılığıyla destekçilerinden bağış toplamak için cüzdan adreslerini paylaştı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı personel alımı atamalarının tamamlanması sonrasında dikkatler işçi alımları ve kura tarihine odaklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın! 

10 bin TL kış yardımı yapılacak! Başvurun, desteği hemen alın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 10 bin TL kış yardımı ödemesi yapılacak. Çalışan ve emekliler dışında, dul ve yetim maaşı almayı hak eden kişiler de bu yardımdan faydalanabilecek.

köylere yapılacak yardımlar Haberi

köylere yapılacak yardımlar

Köylere yapılan yardımlar!

Kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmede sıkıntı çeken mahalli idarelere karşılıksız mali yardımda bulunarak onları teşvik etmek ve desteklemek için İller Bankası hesabına yatırılan paylarla oluşturulan "Mahalli İdareler Fonu"nun dağıtımına ait esas ve usulleri düzenleyen Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında köylere yapılan yardımlara ilişkin hükümlere de yer veriliyor.


Söz konusu esaslar, 2 Şubat 1981 gün ve 2380 sayılı "Belediyelere ve İl Özel İdarlerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun"un 3004 sayılı Kanunla değişik 1 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında madde 4'te şu şekilde açıklanıyor:


Köylere Yapılacak Yardımlar

Köylere Yapılacak Yardımların Miktarı  

Madde 4- Mahalli İdareler Fonu'ndan valilik emrine gönderilen paranın bir yıllık tutarının % 20'si ildeki köylere yardım yapılmak üzere ayrılır. 


Belediyelere yapılacak...