28 / 04 / 2024

Toromanlar Göleti tarımsal sulama kanalları ile köylere bağlanıyor!

Toromanlar Göleti tarımsal sulama kanalları ile köylere bağlanıyor!

Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Kandıra’ya bağlı Toromanlar Göleti’ni tarımsal sulama kanalları ile köylere bağlanıyor.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere hizmet etmeye devam ediyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Kandıra’ya bağlı Toromanlar Göleti’ni tarımsal sulama kanalları ile köylere bağlanıyor. Projenin ekim ayı sonlarında tamamlanması planlanıyor.



ÜRETİMİ ARTTIRMAK HEDEFİYLE


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Toromanlar Göleti Sulama Kanalı Projesi ile köylerde oturan vatandaşların hayvansal ve tarımsal faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak, ilave istihdam yaratmak, kırsal alanda gelir dağılımını düzeltmek, birim alandan birden fazla ürün alınmasına imkan sağlamak ve üretimin çeşitlenmesini gerçekleştirmek kapsamıyla Toromanlar Göleti sulama kanalları ile İzmit’in Bağlıca ve Düğmeciler, Kandıra’nın ise Ömerli ve Selimköy arasındaki tarım alanları suyla buluşturuluyor.



KANALLAR İLE TARIMA SU DESTEĞİ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Toromanlar Göleti’nin köylere ulaşmasını sağlayacak kanal yapımı çerçevesinde 2 bin 900 metre büyük trapez kanal, bin 100 metre küçük trapez kanal, 400 metre korige boru ve 150 metre U kanal imalatı yapımı gerçekleştiriliyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön