13 / 05 / 2024

Toromanlar Göleti köylere mi bağlanıyor

Toromanlar Göleti köylere mi bağlanıyor

Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Kandıra’ya bağlı Toromanlar Göleti’ni tarımsal sulama kanalları ile köylere bağlanıyor.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Salda Göleti'nin inşaatı durdu!

Üç yıl önce yapımına başlanan, ancak Salda Gölü için büyük bir tehdit oluşturacağı belirlenen Salda Göleti'nin inşaatı durduruldu.

Büyük şehirlerden köylere göç trendi!

Ünlüler arasında büyük şehirlerden köylere göç trendi hızla yayılıyor. İşte doğaya kesin dönüş yapan kendilerine yeni hayatlar kuran o ünlüler.

Manisa Sarma Göleti projesinde inşaat devam ediyor!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatına mart ayında başlanan Manisa Sarma Göleti Projesi büyük bir hızla ilerliyor.

Bursa Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gümüşpınar bölgesinde hayata geçireceği Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de katıldı.

Bursa Ericek Göleti turizme kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu’da bulunan Ericek Göleti’ni çevresiyle birlikte dönüştürerek aktif bir turizm merkezi haline getirmeye hazırlanıyor.

Niğde Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana'daki Elmacık Göleti'nin inşaatı meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gebze Denizli Göleti'nin gövdesi yükseltilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kullandığı Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladı.

Bursa Gököz Göleti imara mı açılıyor?

Gököz Göleti ve çevresi, Bursaspor’a sürekli gelir sağlayacak tesislerin yapımı için imara açılacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizme açılarak bölgenin kar elde edebilmesi için pek çok aktivitenin yapılabileceği alan olarak inşa edileceğini belirtti.

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Toromanlar Göleti köylere mi bağlanıyor Haberi

Toromanlar Göleti köylere mi bağlanıyor



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere hizmet etmeye devam ediyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Kandıra’ya bağlı Toromanlar Göleti’ni tarımsal sulama kanalları ile köylere bağlanıyor. Projenin ekim ayı sonlarında tamamlanması planlanıyor.



ÜRETİMİ ARTTIRMAK HEDEFİYLE


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Toromanlar Göleti Sulama Kanalı Projesi ile köylerde oturan vatandaşların hayvansal ve tarımsal faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak, ilave istihdam yaratmak, kırsal alanda gelir dağılımını düzeltmek, birim alandan birden fazla ürün alınmasına imkan sağlamak ve üretimin çeşitlenmesini gerçekleştirmek kapsamıyla Toromanlar Göleti sulama kanalları ile İzmit’in Bağlıca ve Düğmeciler, Kandıra’nın ise Ömerli ve Selimköy arasındaki tarım alanları suyla buluşturuluyor.



KANALLAR İLE TARIMA SU DESTEĞİ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Toromanlar Göleti’nin köylere ulaşmasını sağlayacak kanal yapımı çerçevesinde 2 bin 900 metre büyük...