28 / 04 / 2024

Kozan'da kamulaştırmadan vazgeçen belediyeye tepki!

Kozan'da kamulaştırmadan vazgeçen belediyeye tepki!

Kozan' da kamulaştırmadan vazgeçen belediyeye tepki geldi. Adana' nın Kozan ilçesinde belediyenin kamulaştırma kararından vazgeçmesi üzerine mülk sahip leri, arsalarına moloz dökerek yolu trafiğe kapattı...



Kozan ilçesinde, belediyenin kamulaştırma kararından vazgeçmesi üzerine mülk sahipleri moloz dökerek yolu trafiğe kapattı.


Kozan Belediyesi, şehir planında yol olarak görülen Tufanpaşa Mahallesi'ndeki bir arsayı yol açma çalışması kapsamında kısmen kamulaştırmak için çalışma başlattı. 2008 yılında Uzlaşma Takdir Kıymet Komisyonu, Can ailesinin varislerine ait arsaya kısmi kamulaştırma bedeli olarak 40 bin lira bedel biçti. 


Mal sahiplerinin 2012 yılında yeniden fiyatlandırma talebinde bulunmasının ardından yapılan yeni çalışmalarda 430 metrekare arsa ve içerisindeki 160 metrekare ev ile ağaçlar için 45 bin lira değer belirlendi. Bu sırada yol da ulaşıma açıldı.


Kozan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 5. celsesinde, belediyenin davacı tarafa ait mülk için belirlenen 195 bin 888 lirayı banka hesabında depo etmesine karar verdi. Bunun üzerine Belediye Encümeni, 2013 yılında aldığı bir kararla kamulaştırma işleminden vazgeçerek bedelin mülk sahiplerinin hesabına depo edilmemesine karar verdi. Karar mahkemeye ve ilgili kurumlara da bildirildi. 


Bunun üzerine mahkeme, ocak ayındaki son duruşmada arsanın mülk sahiplerinin ihtiyati tedbirle iade isteği doğrultusunda davayı karara bağladı.


Belediye ile yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması ve mahkeme kararı üzerine mülk sahibi olan varisçiler, kamyonlarla getirdikleri molozları arsalarının sınırlarını belirleyen alana dökerek yolu ulaşıma kapattı.


Mülk sahipleri, daha sonra molozların önüne koydukları panoya Belediye Encümeni'nin ilgili kararı ve bu kararın belediyenin avukatı tarafından mahkemeye bildirildiği yazıları asarak, "Kozan Belediyesi Encümeni'nin 9 Temmuz 2013 tarih ve 177 sayılı kararı ile kamulaştırma işleminden vazgeçilmesine karar vermesinden dolayı arsamın sınırlarını çevirmiş bulunmaktayım" şeklinde not düştü.


Yolun ulaşıma kapandığından habersiz her iki taraftan araçları ile yola giren sürücüler ise moloz yığınları ile karşılaşınca şaşkınlık yaşadı.


AA


Geri Dön