07 / 05 / 2024

Kredi kartı kullanan milyonlara şok! Asgari ödeme tutarı yüzde 40'a yükseldi! 

Kredi kartı kullanan milyonlara şok! Asgari ödeme tutarı yüzde 40'a yükseldi! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarının asgari ödeme tutarlarında değişikliğe gitti. Peki kredi kartlarında asgari ödeme yüzdesi ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan değişikliğe göre, limiti 25 bin liradan düşük olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20'si, limiti 25 bin liradan fazla olan kartlar için de asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 40'ını kapsayacak şekilde düzenlendi. 

Kredi kartı kullanan milyonlara şok! Asgari ödeme tutarı yüzde 40 a yükseldi! 

BBC'de yer alan habere göre; kredi kartı asgari ödeme hesaplama işlemi kart limitleri dikkate alınarak belirleniyordu. Asgari ödeme oranı önceki hesaplamalarda yüzde 20 şeklindeydi. 

Kredi kartı kullanan milyonlara şok! Asgari ödeme tutarı yüzde 40 a yükseldi! 

Asgari ödeme oranı, mevcut dönem borcu için ödenmesi gereken minimum miktarı gösteriyor. Bu tutardan düşük ödeme yapılması halinde borca gecikme faizi işleniyor. 

Merkez bankaları altının rekorunu hazırlıyor! Dünya devinden yatırımcıları heyecanlandıran açıklama

BİM'den Babalar Günü'ne özel aktüel ürünler kataloğu! İşte BİM aktüel ürünler kataloğu 17 Haziran 2022 fiyat listesi

Bitcoin'de büyük ters köşe! Herkes bildiğini unutsun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön