17 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlar bu uyarılara kulak verin! Cebinizi büyük oranda rahatlatacak!

Kredi kartı kullananlar bu uyarılara kulak verin! Cebinizi büyük oranda rahatlatacak!

Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiren bir uyarı geldi. Bu uyarılara kulak verenler rahat bir nefes alabilir. İşte detaylar!



2-3 KATLIK ARTIŞLAR MEVCUT!

Mayıs sonu itibari ile kredi kartı ekstrelerine eklenen bu yüksek aidat tutarlarına şaşırabilirsiniz. Bu durum kart sahipleri için normal olabilir. Nedeni daha birkaç yıl önce 100-150 liralara karşı çıkılırken, bugün banka müşterileri, 2-3 kat daha yüksek tutarlar ile karşı karşıya.

Kredi kartı kullananlar bu uyarılara kulak verin! Cebinizi büyük oranda rahatlatacak!

180 GÜN HAREKETSİZ İSE YANSITILMIYOR!

Banka kartları ile sanal olan kredi kartlarından senelik üyelik ücreti alınamaz. Tüketicinin kredi kartı iptal istekleri ilgili kredi kartı ile adlandırılan herhangi bir borç bakiyesinin var olduğunu neden gösterilerek reddi yapılamaz. Bu şekilde iptal edilen kredi kartlarının borç geri ödeme dönemlerinde senelik üyelik ücret alınmıyor.

Aidatlı olan karta bağlı olarak sunulan her bir ek kredi kartının senelik üyelik ücreti, asıl kartın senelik üyelik ücretinin yüzde 50’sini aşamaz. Kredi kartı senelik üyelik ücreti, ilk kullanımdan başlayarak senelik olarak ödenebilir.

Kesintisiz 180 gün süresince de kullanılmayan kredi kartı hareketsiz olarak adlandırılır ve hareket görmediği süre boyunca da aidat ödemesi olmaz. Bu durum 12 aylık dönemin sonunda da aidat tahsil edilemez ise iptal edilir.

KÜÇÜK HARFLE YAZILIYOR DİKKATTEN KAÇABİLİR

Kredi kartı harcama kontrolüne dair hesap ekstresinin her ay düzenli olarak gözden geçirilmesi önem arz ediyor. Dikkatli inceleme kart aidatı gibi, mükerrer tahsilat gibi hataları yakalamanıza imkan sağlıyor. Bazı bankalar tüm harcama birimlerini ve şirket isimlerini büyük harf ile belirtirken ‘üyelik ücreti’ni küçük harfler ile yazıyor. Bir de bu üyelik ücretinin neyin üyelik ücreti olduğunu anlamanız da zaman alıyor. Çünkü ‘kart aidatı’ yerine tercih edilen bu terim, başka bir üyeliği de çağrıştırabiliyor. Üyelik ücreti tüketici tarafından fark edilmeyebilir. Bu konuya da dikkat edilebilir.

Kredi kartı kullananlara duyurulur! BDDK açıkladı! Artık o dönem kapanıyor!

Vakıfbank o meslek grubuna özel kampanya başlattı! Kaçıran çok üzülür!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön