18 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! Nakit avans kullananların limitleri daraltıldı!

Kredi kartı kullananlar dikkat! Nakit avans kullananların limitleri daraltıldı!

Bankalardan beklenmeyen hamle geldi. Müşterilerin gözleri o bankalara döndü.. Seçim öncesi bankalar bazı sınırlamalara gitti. İşte o sınırlama...



Bankalar, önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek seçimler öncesinde bireysel kredilerde uyguladıkları sınırlamalar dolayısıyla kredi kartı nakit avanslarında kullanılabilecek tutar ve vadeyi belirgin şekilde düşürmeye başladı. Bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı olan kredi kartı nakit avans, aylık bazda yüzde 1.36 faiz oranı ile TL cinsi en düşük borçlanmayı sağladığından özellikle tercih ediliyor.

Seçim yaklaştı talep arttı 

Bankalar, seçim öncesi artan belirsizlik ve faizlerdeki yükseliş beklentisi nedeniyle taksitli nakit avans kullanımını azaltıyorlar. Yüzde 1,36 faizle aylık borçlanma imkanı sunan nakit avans, bazı bankaların bireysel kredilerindeki aylık faiz oranları olan yüzde 4'ü aşıyor.

 Kredi kartı limitine göre artan borçlanma tutarı şu anda kart limitlerinden bağımsız olarak aşağı çekiliyor ve bazı bankalar, 12 ay olan vadeleri 6 aya kadar düşürüyorlar. Bankacılar bu trendin Merkez Bankası tarafından belirlenen kredi kullanımı karşılığı ayrılması gereken tahvil miktarını da yükselttiğine dikkat çekiyorlar.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön