Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!
Kredi kartı aidatı ödeyenlere müjde. Ekstrenize yansıtılan kredi kartı aidatı iadesini hemen alabilirsiniz. İşte detaylar!
Kredi kartı kullananlara duyuruldu. Eğer kredi kartı aidatı ödemek istemiyorsanız yapmanız gerekenler vardır. Bunlardan ilk yapmanız gereken de kart sözleşmenizi dikkatlice okumak. Eğer yaptığınız sözleşmede aksi bir durum bulunmuyor ise tüketici hakları sayesinde kredi kartı aidatı ödemesinden kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken tüm ayrıntılar…
KART AİDATI İADESİ ALINIR MI?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere Dair Usul ve Esaslar’a ilişkin beyannamede, kredi kartı alırken imzaladığınız sözleşmede yıllık kullanım ücreti talep edilebileceğine dair bir bilgi bulunmaktadır. Ama kredi kartı alırken imzaladığınız sözleşmede bu şekilde bir madde bulunmuyor ise bankanın size böyle bir aidat tanımlama hakkı yoktur. Ama ekstrenize aidat yansır ise direkt olarak itiraz talebinde bulunma hakkınız vardır. İtiraz için ilk olarak banka ile iletişime geçebilir, durumu anlatan bir dilekçe ile şubenizden gerekli işlemleri yerine getirebilirsiniz. İsterseniz de daha önce alınan kart aidat bedelinin iadesini de talep edebilme olanağı sunulur.
ÖDENEN KART AİDATI İADESİ NASIL ALINIR?
Ekstrenize tanımlanan kredi kartı aidatını otomatik ödeme talimatıyla veya farkında olmadan ödediyseniz geçmişe dönük itiraz edip yaptığınız ödeme için iade talebi oluşturma hakkınız var. Bu işlemi üç farklı yolla yapabilirsiniz:
- İade talebinize dair detayları içeren bir dilekçe ve ekstre ile ilgili bankanın şubesinden işlem yapabilirsiniz.
- Tüketici Hakem Heyeti’ne şahsi olarak ekstrenizle başvuru yapabilir, aidat bedelinin iadesini talep edebilirsiniz.
- E-devlet üzerinden mail ile iade talebi sürecini başlatabilirsiniz. Bunun için e-devlet sistemine şifre, internet bankacılığı, mobil imza gibi yöntemlerden biriyle giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "TUBİS" yazmanız gerekir. Ardından Tüketici Hakem Heyeti başvuru sayfasına yönlendirilirsiniz. Kesilen aidata ait dekont, adres, mail, bankanın vergi numarası gibi bilgileri ilgili yerlere girerek başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.
2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şubat ayı mazot gübre desteği yattı mı?