29 / 04 / 2024

Kredi kartları alarm veriyor: Vatandaşın borcu 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı!

Kredi kartları alarm veriyor: Vatandaşın borcu 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı!

Yüksek enflasyon sebebiyle alım gücü giderek düşen vatandaşlar çareyi kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Açıklanan rakamlara göre kredi kartı borçları 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı. 



Yüksek enflasyon sebebiyle alım gücü giderek düşerken ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginlemek amacıyla kredi kartlarına sınırlama hamlesi gündeme gelmişti.

Alım gücü sürekli olarak düşen ve giderek daha da fazla borçlanan vatandaşlar kredi kartlarına daha da çok yüklenirken, 7 trilyon 681 milyar liranın üzerinde (2023 son çeyrek verisi) Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’ya sahip ülkemizde kredi kartı borcu 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye'deki kredi kartı borçlarının alarm verici boyutlara ulaştığına değinerek, hükümeti bu konuda adım atmaya davet etti. CHP'li Aşkın Genç yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına rağmen vatandaşların kredi kartı borçlarının arttığına değinerek söz konusu bu durumun hayat pahalılığından en çok etkilenen dar gelirli kesimi daha da zor durumda bıraktığını kaydetti. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç açıklamasında "Yurttaşlarımızın kredi kartı borçları 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 1 trilyon 247 milyar TL'ye ulaştı." ifadelerini kullandı.

Kredi kartları alarm veriyor: Vatandaşın borcu 1 trilyon 250 milyar TL ye dayandı!

VATANDAŞLAR AY SONUNU GETİREMİYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere dayanarak yapılan açıklamada, Türkiye'deki kredi kartı borçlarının 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 1 trilyon 247 milyar TL'ye çıktığı kaydedildi. CHP'li Genç, çalışan nüfusun büyük bir bölümünün asgari ücretle geçinmeye çalıştığını ve kredi kartı borçlarının artmasıyla beraber dar gelirli vatandaşların ay sonunu getiremediğini kaydetti.

FAİZ POLİTİKASI YERİNE KALICI YATIRIM ÖNCELİKLİ OLMALI

CHP Milletvekili Aşkın Genç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kredi kartı borçlarının giderek daha da çok artmasına göz yumulmasının kabul edilemez olduğunu kaydederek, yetkililere enflasyonla mücadele stratejilerini gözden geçirme çağrısı yaptı. Aşkın Genç açıklamasında faiz artırım politikalarının yerine kalıcı yatırımların öncelikli duruma getirilmesi gerektiğine değinerek, vatandaşların ekonomik olarak daha sağlıklı bir zeminde hareket etmelerini sağlayacak olan adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada kredi kartı borçlarının hızla artmasıyla beraber ekonomik olarak zor durumda olan dar gelirli vatandaşların da desteklenmesi ve korunması gerektiğini kaydeden Aşkın Genç, hükümetin bu konuya acilen müdahale etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

Dolar 31 TL'ye merpen dayadı! 24 saat sonra doların yönü resmen belli olacak! Son dakika dolar/TL kuru

TOKİ'den ay sonuna kadar 1.740 konutluk 6 yeni proje geliyor! 


Geri Dön