02 / 05 / 2024

Kredi oranlarında sert yükseliş kapıda!

Kredi oranlarında sert yükseliş kapıda!

Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı politika faizi öncesinde ihtiyaç kredisi faiz oranları yükselişine hız vererek 20 yılın zirvesine yükseltildi. Taşıt kredisi ve konut kredisi oranları da yükseliyor. Oranların TCMB'nin kararı sonrasında bir kez daha değişmesi beklenmekte.



Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, geçen politika faizini 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e çıkardı. Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faiz artışına giderken, bu hafta Temmuz ayı faiz kararı duyurulacak. Haziran ayı faiz kararının ardından yüzde 47,95 artan konut, ev ve ihtiyaç kredilerinin Perşembe günü açıklanacak karar sonrasında bir kez daha artması beklenmekte. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön