19 / 05 / 2024

Kredi oranlarında sert yükseliş kapıda!

Kredi oranlarında sert yükseliş kapıda!

Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı politika faizi öncesinde ihtiyaç kredisi faiz oranları yükselişine hız vererek 20 yılın zirvesine yükseltildi. Taşıt kredisi ve konut kredisi oranları da yükseliyor. Oranların TCMB'nin kararı sonrasında bir kez daha değişmesi beklenmekte.



TİCARİ KREDİ FAİZLERİ YÜKSELİŞTE
Ekonomim'den Şebnem Turhan'ın haberine göre Merkez Bankası verilerine göre 7 Temmuz haftası itibariyle kurumsal kredi kartı ve kredili mevduat hesabı hariç TL cinsi ticari kredi faizleri yüzde 25,23'e çıktı. İhtiyaç kredi faizi ise 7 Temmuz haftasında yüzde 47,95'e çıktı. PPK toplantısından sonraki iki haftada ihtiyaç kredi faizindeki artış da 6.43 puana çıktı. 

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİ 20 YILIN ZİRVESİNDE
Merkez Bankası’nın faiz kararı yıllık bileşik referans faiz oranı yüzde 17,86’ya yülseltmişti. Referans faiz oranının yükselmesi sonucu da ticari ve ihtiyaç kredi faizinde bankalar adım atmasına neden olmuştu. Bir süredir yüksek mevduat faizleri nedeniyle artışta olan ihtiyaç kredisi faizleri bankacılık sektörünün en yüksek faizleri uygulayabildiği alan olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 7 Temmuz itibariyle ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 47,95'e yükseldi. Böylece PPK sonrasındaki iki haftada 6,43 puan, 30 Haziran'dan 7 Temmuz haftasına kadar ise 4 puanlık artış yaşanarak 20 yılın zirvesine yükselmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön