11 / 05 / 2024

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

18 Mayıs-14 Temmuz arasında dolar kurunda yaşanan 6,26 liralık artışla oluşan 800 milyar liranın üzerindeki kur farkı ile birlikte toplam kredi hacmi bu dönemde 1 trilyon liradan fazla büyüyerek ilk kez 10 trilyon lirayı aştı.



TL KREDİDE GERİLEME VAR

 Kredi stokunun büyük bölümünü oluşturan TL cinsi kredilerin hacmi ise ilgili dönemde 240 milyar 426,4 milyon liralık bir artış sağladı. Toplam kredi miktarı 6 trilyon 743 milyar 191,4 milyon dolar oldu. TL kredilerdeki iki aylık dönemin oransal artışı yüzde 3,7 ile enflasyonun altında gerçekleşti. Başka deyişle TL kredi hacmi reel olarak daralmaya gitti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön