15 / 05 / 2024

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!

Meydana gelen depremlerde evi yıkılan vatandaşlar şimdi de başka bir problemle karşı karşıya. Depremin yaşandığı bölgelerde satın alınan birçok konutun kredi taksit ödemesi devam ediyor. BDDK bu çerçevede ödemeleri 6 ay erteledi. Fakat ilgili sürenin sonunda bankaların nasıl bir adım atacağı şu an i



BORÇ MİRASÇILARA KALIYOR ANCAK…

Eğer banka borcu devam ediyorsa DASK, banka tarafından yaptırılıyor. Ancak teminat ödemesi evin borcu devam ettiği için bankaya yani o konuta ipotek koyan kuruma ödeniyor. Bu para da borçtan düşülüyor. Fakat borcu tam olarak karşılamaya yetmiyor. Bankanın burada ipoteği devreye sokması da mümkün değil. Zira ortada satılacak bir daire bulunmuyor. Arsa payı da borcu karşılayacak halde değil. Peki bu halde ne yapılacak? Bankalar kredi verdiği zaman hayat sigortası da yapıyorlar.
Bu sigorta borç devam ettiği sürece her sene yenileniyor. Bu nedenle kredi borçlusu kişi eğer depremde hayatını kaybetmişse bu sigorta devreye giriyor ve kalan borcu karşılıyor. Bu sayede yakınlarının bir borç ödemesi gerekmiyor. Burada poliçenin teminatlarına ışığında yakınlarına bir tazminat ödenmesi de gerekebilir. Fakat sigorta yaptırmamışsa yakınları bu sefer mirası reddedebilir ve borcu ödemez.

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!

BANKALAR DEVREYE GİREBİLİR

Hem konutu yıkılmış hem de borcu bitmemiş depremzedeler için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) depremden sonra kredi ödemelerinde 6 ay erteleme kararı alındığını duyurmuştu. Fakat noktada da sürenin bitiminin ardından bankaların ne adım atacağı henüz net olarak bilinmiyor. Kredi ödemesi devam eden depremzedeler konutla ilgili herhangi bir sigorta yaptırmamışlarsa mağduriyet artacak.

Ancak kamu, banka ve sigorta şirketlerinin ortak bir çözüm bulacağı beklentisi hakimken, binanın yıkılmasında sorumlu olanlardan da tazmin edilmesi söz konusu olabilir.

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Bankalardan 2 yıl ödemesiz, düşük faizli kredi imkânı! Paraya ihtiyacı olanlara hızır gibi yetişti!

Altın konusunda uzman isimden hayat kurtaracak uyarı! Sebebi bakın neymiş! Her dediği tek tek çıktı!

Geri Dön