05 / 07 / 2024

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bazı dijital varlık borsalarına dava açmasıyla bozguna uğrayan kripto paralar bu hafta toparlanma sürecinde. Makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu bu hafta volatilitenin yüksek olması bekleniyor.



KORKU SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

SEC’in etkilerinin kripto para piyasalarında hafta sonu daha çok hissedildiğine işaret eden Betül Yavuz, genel görünüm itibariyle ise piyasada aktif işlem yapan piyasa yapıcıların, olası haber akışlarının devam edeceği beklentisiyle borsalara yüklü miktarda kripto paralarını taşıyarak satış yaptığını kaydetti. Bu satışların korku satışlarıyla devam ettiğine değinen Yavuz, haftanın ilk gününde ise toparlanmaya dikkat çekti.

Geçen hafta kripto piyasanın toplam değeri yüzde 7,5 geri çekilmeyle 1 trilyon doların altına sarktığını hatırlatan Yavuz, şu anda ise yeniden 1,01 trilyon dolar seviyelerinde olduğunu, Bitcoin’in 25 bin 800 dolar, Ethereum’un bin 740 dolar seviyelerinde hareketlilik gösterdiğini aktardı. Altcoinlerin ise kritik destek seviyelerinin altında fiyatlandığına işaret eden Yavuz, sert düşüşlerin yaşanmasına rağmen AGLD’nin geçtiğimiz haftayı yüzde 23’lük yükseliş kaydederek lider olarak kapattığını ileri sürdü. Ayrıca AKRO’nun yüzde 6 artış kaydettiğini, TOMO’nun ise yüzde 5’lik yükseliş ile en çok kazandıran kripto varlıklar arasında yer aldığını ifade etti.

Betül Yavuz, bu hafta makro ekonomik veriler açısından oldukça yoğun olduğunu belirtirken, kripto para piyasalarının radarındaki en önemli gündem maddelerinin ABD tüketici enflasyonu (TÜFE) ve  üretici enflasyon (ÜFE) verileri olacağının altını çizdi. Ayrıca 15 Haziran Perşembe günü Avrupa Merkez bankası faiz kararı, cuma günü ise Avrupa bölgesi TÜFE verisi yakından takip edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön