02 / 05 / 2024

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bazı dijital varlık borsalarına dava açmasıyla bozguna uğrayan kripto paralar bu hafta toparlanma sürecinde. Makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu bu hafta volatilitenin yüksek olması bekleniyor.



Kripto para piyasalarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) etkileri sürüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu geçen hafta önde gelen dijital varlık borsalarına dava açınca kripto paralarda önemli oranlarda satışlar gerçekleşmişti. Uzmanlar, SEC’in aldığı bu kararın yatırımcıları endişelendirdiğini ve bu yüzden satış dalgasına yol açtığını belirtmişti.

Yeni haftada ise komisyonun geçen hafta aldığı kararın etkilerinin devam ettiği görülüyor. Solana, Cardano ve Avalanche’nin de aralarında olduğu kripto paralar 10 Haziran Cumartesi günü çift haneli oranlarda düşüşler yaşarken, en büyük dijital varlıklardan Bitcoin ve Ether’deki düşüş oranları ise yüzde 3’leri aşmıştı.

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto para piyasasında geçtiğimiz hafta SEC tarafından açılan dava gündemleriyle sert düşüşler yaşansa da hafta sonuna doğru piyasalarda tepki alımlarının gerçekleştiğinin altını çizdi.

Yavuz, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun birçok altcoini menkul kıymet sayması ve ABD’nin altcoin satışını yasaklayacağı beklentisi ile altcoinlerde hafta sonu sert geri çekilmelerin görüldüğüne işaret etti. Yavuz, Bitcoin’in yüzde 2 civarında düşüşle güçlü duruşunu sürdürdüğünü belirtirken, Ethereum’daki kaybın yüzde 5, diğer altcoinlerde ise yüzde 20’yi bulduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön