04 / 05 / 2024

Kripto para piyasasındaki fırtına 200 bin yatırımcıyı vurdu: Winter is coming!

Kripto para piyasasındaki fırtına 200 bin yatırımcıyı vurdu: Winter is coming!

Geçen hafta son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto piyasasında yaşanan fırtına dünya çapında yaklaşık olarak 200 bin yatırımcıyı da etkiledi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Hürriyet gazetesi yazarlarından Umut Fırat Eroğlu bugünkü yazısında kripto para piyasasını kaleme aldı. 

Yazısına, Kripto için ‘winter is coming’* * ‘Kış geliyor’ (‘Game of Thrones’ dizisiyle slogan haline gelen söz) ile başlayan Umut Fırat Eroğlu, köşe yazısının devamında, "Şöyle diyordu dünyanın en zengin ve başarılı yatırımcılarından Warren Buffet: “Dünyadaki tüm kriptoları 25 dolara verseler bile almazdım.” Nisan sonundaki yıllık Berkshire Hathaway Yatırımcıları toplantısında Bitcoin hakkında ne düşündüğü sorulunca böyle yanıt vermişti. Üzerinden 2 hafta bile geçmemişken kripto borsası tarihin en büyük çöküşüne şahit oldu. 400 milyar dolar civarında dijital varlık, kripto piyasalarından bir günde siliniverdi. 116 milyar dolar servete sahip 91 yaşındaki duayen şimdilerde tecrübesiyle çokça gururlanıyor olmalı.

Kripto para piyasasındaki fırtına 200 bin yatırımcıyı vurdu: Winter is coming!

Konuya aşina değilseniz veyahut benim gibi kriptoya henüz kuruş yatırmadıysanız, olay radarınıza takılmamış olabilir. Yanlış mı okudum diye düşünmeyin... Sözü edilen paranın miktarı, onlarca ülkeyi kalkındıracak, dünyadaki açlık problemini kökünden çözecek, hatta çevresel felaketleri bile önleyebilecek kadar çok. Güney Koreli TerraUSD (UST) sabit kripto para biriminin iflasıyla tetiklenen finansal depremin dünya çapında 200 bin
civarında yatırımcıyı doğrudan etkilediği tahmin ediliyor. Aralarında ömürlük birikimlerini kaybedenler, evlerini geri vermek zorunda kalanlar, hayatı yıkılanların sayısı maalesef epeyce fazla..." ifadelerini kullandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön