17 / 05 / 2024

Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Yaklaşık bir yıla yakın bir süredir sürekli kötü haberlerin odağındaki kripto para borsalarını hareketlendirecek bir haber geldi ve dünyaca ünlü kripto para borsası FTX’in el konulan 5 milyar dolar tutarındaki likit varlığının geri alındığı resmen duyuruldu.



“BEN DOLANDIRICI DEĞİLİM” DEMİŞTİ

Kripto para borsası FTX, 2022 senesinin kasım başında rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunlar nedeniyle likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

 Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Gelişmelerin ardından 11 Kasım 2022'de ABD'de iflas süreci başlatan şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried'ın da istifa ettiği duyrulmuştu. CEO Sam Bankman-Fried, 12 Aralık 2022'de, ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da gözaltına alınmıştı.

Açılan davada ABD federal savcıları, Bankman-Fried hakkında dolandırıcılık, finans yasalarını ihlal ve kara para aklama dahil çeşitli suçlardan dolayı iddianame hazırlamıştı.

Mahkeme, Amerika Birleşik Devletleri'ne geçtiğimiz yılın 21 Aralık günü teslim edilen Bankman-Fried'ın, duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması kararlaştırmıştı.

Bankman-Fried, New York Güney Bölge Mahkemesinde, 3 Ocak'ta yapılan duruşmada savunma yapmış ve kendisine yöneltilen "dolandırıcılık" suçlamalarını reddederek, “Ben dolandırıcı değilim!” ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön