21 / 05 / 2024

Kripto paralar borsalarla dans ediyor! Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Kripto paralar borsalarla dans ediyor! Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Kripto paralar küresel piyasalardaki geleneksel varlıkların hareketlerini gittikçe daha fazla izlemeye başladı. Peki Bitcoin riskli bir yatırım mı?



BİREBİR İLİŞKİ İÇİNDELER

“Dolarla alınıp satılan bir varlığın finansal piyasalar çökerken pozitif ayrışması ya da finansal piyasalar coşarken negatif ayrışması beklenemez” diye konuşan Nişantaşı Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğberk Çitilci, kripto paraların küresel risk algısıyla birebir ilişkide olduğuna dikkat çekti. Çitilci, “Yatırımcılar hisse senetleri ve kıymetli metallere getiri anlamında alternatif sağlamak istiyordu. Fakat, dolarla alınıp satılan bir varlık olduğundan dolayı fiyatlamaları veya piyasaların risk algısını şekillendiren unsurlar kripto varlıklara da negatif ya da pozitif yönde yansıyor” diye konuştu.

Kripto paralar borsalarla dans ediyor! Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Teknoloji yatırımı olarak görülüyor

Tyr Capital'ın Nicel Araştırmalar Başkanı Nick Metzidakis'in araştırmaları da merkeziyetsiz diye yola başlayan kriptonun geleneksel varlıklarla bağlantısına destek oluyor. Araştırmaya göre, son beş senede Bitcoin, Nasdaq ile pozitif şekilde korelasyon içindeydi, aktif bir şekilde riskli varlık gibi davranış sergiliyordu. Bu ilişki 2020 yılının başından beri daha güçlü oldu ve bu da Bitcoin'in bir riskli yatırım veya teknoloji yatırımı şeklinde görüldüğünü gösteriyor.

Kripto paralarda tarihi zirve hayal mi oldu? Piyasada yaprak kıpırdamıyor!

İstanbul'un meşhur köpeği Boji'nin kripto parası çıktı!

2022 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Emeklilerin maaşları katlanıyor! İşte promosyon tutarları...

İstanbul'da ev fiyatları cep yakıyor!

TOKİ'den 12 bin ucuz konut geliyor!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön