Kripto Paralar

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Kripto para piyasalarının ABD'nin düzenleme girişimlerini, Fed kararını ve Ripple davasını izlediği belirtiliyor. Ocak'ta sert düşen Bitcoin 40 bin dolar seviyesine geçerek 44 bin dolar seviyelerini görürken, kriptolar Fed kararı ve ABD'nin atacağı düzenleme adımlarının ardından yaşanacak gelişmelerAyrıca bugün duyurulacak ABD enflasyonu da piyasa tarafından yakından izleniyor

Bitcoin, Ocak'ta yaşadığı depremden sonra toparlanma sürecine girerken kripto para piyasasının dikkati ABD Senatosu’ndaki kripto toplpantısında ve Ripple davasında olacak. Ayrıca bugün duyurulacak ABD enflasyonu da piyasa tarafından yakından izleniyor. 

Bu gelişmeleri takip eden Bitcoin 44 bin 440 dolar seviyesinden işlem görürken Ethereum 3 bin 210 dolar seviyelerinde seyrediyor.

SENATO MADENCİLERİ DİNLEYECEK

Ocak ayı boyunca değer kaybeden Bitcoin, toparlanma ile beraber 44 bin seviyelerine yükselirken bugün piyasa kripto para madencilerinin ABD Senatosu’ndaki kripto oturumunda vereceği ifadeyi izleyecek.

Oturumda Bitcoin'in çevreci olmadığı fikriyle ilgili madenciler savunmada bulacak. Ayın 15'inde ise yine Senato'da stablecoinler'e ilişkin başka bir rapor sunulacak.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı da yatırımcının odaklandığı başka bir durum oldu. Fed öncesi piyasada genel beklenti Mart'ta faiz yükseltileceği yönünde. Fakat Fed’in açıklamalarında tonu giderek şahinleştirmesi, faiz yükselişinin tutarı ve sıklığı konusunda farklı beklentileri getiriyor. 

 

KRİTİK VERİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Bugün duyurulacak kritik ABD enflasyon rakamları da Fed’in olası kararı için de bir veri hazırlayacak. ABD’de 2021 yılı enflasyonu son 39 senenin zirvesini görerek yüzde 7 olmuştu

Enflasyondaki yüksek seyrin sürmesi, Fed’in para politikasındaki sıkılaştırmayı sertleştireceğine ilişkin öngörüyü de tetikliyor. Sıkı para politikası sebebiyle ABD dolarının değerinin artacak olması ve piyasadaki para bolluğunun düşecek olması sebebiyle risk iştahı da geriliyor. Risk iştahının gerilemesi ise en riskli yatırım aracı olarak görülen kripto paralara da yansıyor.

KRİTİK DAVA GÖRÜLECEK

Kripto piyasasının yakından takip ettiği bir başka gelişme de 17 Şubat tarihinde ABD’de görülecek Ripple davası. Dava kapsamında Rippe’ın iç yazışmaları mahkemeye sunulacak. İlk defa gün yüzüne çıkacak bu yazışmalarla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.

2020 Aralık'ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından blockchain devi Ripple’a menkul kıymet davası açılmıştı. Davada Ripple’dan 1,3 milyar dolar tutarında tazminat istendi. 

SEC'in, Ripple'a karşı kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığını ileri sürerek açtığı davanın bir parçası olarak CEO Garlinghouse'un kripto para ticaret platformlarından “dünyanın her yerindeki” yatırımcılara 357 milyonu aşkın XRP token'ı sattığı belirtiliyor.

YAZIŞMALAR GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Aralık 2020'den bu yana süren kayıtsız menkul kıymet satış davasında, 17 Şubat duruşması Ripple ve SEC için kritik bir duruşma olacak.

Geçen günlerde hakimin mühürlü bazı dosyaların açılması kararını almasının ardından iki taraf için de oldukça önemli olan bazı bilgiler ortaya çıkacak. Şu anda hem Ripple hem de SEC, dosyalardaki bilgilerin kendi lehlerine olduğuna ilişkin iddiada bulunuyor. 

‘YATIRIMCI TETİKLE OLMALI’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü günlük bülteninde konuya ilişkin olarak, “Kripto para yatırımı olan ya da yatırım yapmayı düşünenler bugünden itibaren önümüzdeki yedi gün boyunca tetikte olmalılar. Şimdilik 45 bin dolar seviyesinin gerisinde bu kadar yoğun gündemi fiyatlamaya çalışıyoruz. Rusya Merkez Bankası'nın alacağı Bitcoin haberleri bu yoğunlukta sindirilmiş oldu” diey konuştu.

Akaryakıta gizli zam! Görenler şokta!

Piyasalar karışacak! Yüklü faiz artışına hazır mısınız?

Çok az kişi biliyor! E-Devlet'te paranız birikmiş olabilir!

Milyonlarca emekliye müjde! Rekor ikramiye geliyor!