02 / 05 / 2024

Kripto paralara yasak mı gelecek düzenleme mi? İşte son dakika gelişmeleri...

Kripto paralara yasak mı gelecek düzenleme mi? İşte son dakika gelişmeleri...

Rusya Merkez Bankası kripto varlıklara yönelik geniş çaplı bir yasak konusunda bastırırken iktidar tarafından yapılan bir araştırmada dünya genelindeki kripto varlıkların yüzde 12 civarının Ruslara ait olduğu belirlendi.



Her şeye rağmen yatırımların yapısı sebebiyle Rus vatandaşlarının elinde ne miktarda kripto para olduğuna yönelik tam bir hesaplama gerçekleştirilmiyor. Öte yandan Rusya Bitcoin madenciliğinde dünyanın en büyük 3. ülkesi olarak yer alıyor. 

Singapur merkezli TripleA kripto ödeme şirketinin analiz verilerine göre, 17 milyonun üstünde Rus vatandaşı kripto sahibi.

Kripto paralara yasak mı gelecek düzenleme mi? İşte son dakika gelişmeleri...

MERKEZ BANKASI VE HÜKÜMET AYRIŞIYOR

Yaşananlara karşın Rusya Merkez Bankası görevlileri yerel kripto endüstrisi sektörüne yönelik kapsamlı bir yasak için bastırırmayı sürdürüyor. İktidarın bu konuya yaklaşımı ise daha ılıman.

İktidar ve Rusya Merkez Bankası, Rusya genelindeki kripto para birimlerinin geleceği konusunda anlaşmazlık yaşarken, Başkan Vladimir Putin yetkilileri uzlaşma bulmaya davet etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön