05 / 05 / 2024

Kripto paralarda sert dalga! Bitcoin neden düşüyor?

Kripto paralarda sert dalga! Bitcoin neden düşüyor?

Kripto paralar, haftanın başından itibaren düşüşe geçti. Dip seviyelere kadar gerileyen kripto paralarda sert dalga yaşanıyor. Peki bitcoin nedne düşüyor? Bitcoin neden düştü? Bitcoin ne kadar oldu? İşte merak edilenler....



BİTCOİN DÜŞÜYOR...

  • Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşta gerilimin gittikçe yükselmesi
  • ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gideceği yönündeki beklentiler.
  •  Fed’in eylül ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizinin 75 baz puan artırılabileceği piyasalar üzerinde büyük baskıya neden oluyor.
  • Jeopolitik risklere yönelik kaygıların artması ile birlikte piyasalardaki oynaklıkla beraber satışlar da arttı.

Kripto paralarda sert dalga! Bitcoin neden düşüyor?

  • Avrupa'daki enerji gelişmeleri ve resesyon beklentileri de yatırımlara yönlendirmeye başladı.
  • Dolar endeksinin 107.774’ü aşarak son 1 ayın en yüksek seviyesine ulaşması sonucunda yatırımcıların güvenli varlık olarak gördüğü dolara yönelmeye başlaması ve onunla birlikte riskli varlıklardan kaçış hızlanmaya başladı. Bu durumda vatandaşların yatırımlarını dolara yapmaya başlaması etkili oldu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön