Kripto Paralar

Kripto paralarda Şubat atağı başladı mı? Yatırımcılar dikkat!

Kripto paralar kritik eşikte yönlerini bulmak için çalışırken analistler Bitcoin’de 40 bin 500 doların altında kapanışların sert düşüşler getirebileceğine ilişkin uyarı yaptı. Bitcoin cuma günü teknoloji hisselerinde gerçekleşen artışa paralel bir şekilde yönünü yukarı çevirdi ve haftanın ilk günü 42 bin 870 dolara kadar çıktı

Kripto paralar kritik eşikte yönlerini bulmak için çalışırken analistler Bitcoin’de 40 bin 500 doların altında kapanışların sert düşüşler getirebileceğine ilişkin uyarı yaptı. Bitcoin cuma günü teknoloji hisselerinde gerçekleşen artışa paralel bir şekilde yönünü yukarı çevirdi ve haftanın ilk günü 42 bin 870 dolara kadar çıktı. 

Peki kripto para birimlerini neler bekliyor? Kripto paralarla ilgili son durum ne? İşte tüm ayrıntılar...

Kripto para birimleri kritik eşikte yön bulmak için çalışırken analistler Bitcoin'de 40 bin 500 doların altında kapanışların sert düşüşlere neden olabileceğine ilişkin uyarılarda bulundu. 15 Şubat tarihinde ABD Senatosu'nun bankacılık komitesi, sabit kripto para birimlerini (stablecoin) masaya yatıran bir toplantı gerçekleştirecek. 

Kritik görüşmenin öncesinde yatırımcıların portföylerinin bir bölümünün stablecoinlerde dururken yine de kripto paralara ilişkin iştah ve hassasiyetin arttığı ifade ediliyor. Geçtiğimiz hafta ABD teknoloji şirketlerinin beklenenden düşük gelen bilançoları sebebiyle kripto paralarda da ek satışlar yaşanmıştı. Üstelik merkeziyetsiz kripto para piyasalarının en büyük ikinci hack olayı yaşandı. Solana ile diğer ağlar arasında köprü görevind ebulunan Wormhole’ü hackleyen bilgisayar korsanları, toplam değeri 320 milyon doları geçen 120 bin adet Ethereum’u çaldılar. 

Kripto para analisti Türker Balkar, kripto paraların artışa geçişinde hem hisse senetleri piyasalarında bilanço etkisinin geçmesi hem de hackerlerın 10 milyon dolar karşılığında çaldığı Ethereum’u iade edeceğini duyurmasının etkili olduğuna dikkat çekti.

Sabit kriptolarda 851 milyar dolar bekliyor

Bitcoin'e dönüş hızının çok yavaş olduğuna ve irili ufaklı BTC cüzdanlarında yoğun alım trendinin şu an görünmediğine vurgu yapan Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü ise ABD etabını geçene kadar daha kısa vadeli hedeflerin söz konusu olabileceğinin altını çizdi. Süllü, stablecoinlerde işlem hacminin 851.3 milyar dolar olduğunun bilgisini de paylaştı. 

43.500 dolar güçlü bir direnç volatiliteye dikkat

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; genel anlamda Şubat'ın kripto para birimleri için olumlu geçeceğini tahmin eden fakat yine de bu hafta gelecek çeşitli haber akışlarının volatiliteyi artırabileceği konusunda uyarılarda bulunan analist Türker Balkar, Bitcoin'de 43 bin 500 dolar seviyesinin güçlü bir direnç olduğuna, bu seviyenin geçilmesi için yeni bir haber akışına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Çip krizinde müjde! Araba fiyatları düşecek mi?

Kripto paralarda son durum ne oldu? İşte o artışlar!

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Kira geliri olanlar dikkat! Kimler beyanname verecek?

İnşaat sektöründe neler oluyor? Konut krizi aşılacak mı?

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Flaş açıklama geldi! Dolar krizi kapıda!

Emeklinin beklediği açıklama geldi! 1.750 TL hesaplara geçiyor!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?