07 / 05 / 2024

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 



UKRAYNA VE MERKEZ BANKALARI PİYASAYI ETKİLEDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan risk yönetim şirketi BCMStrategy’nin CEO’su Barbara Matthews, “Avrupa ve Ukrayna’daki jeopolitik durumun etkisi var. Ancak, merkez bankalarının para politikasının piyasalarda yarattığı belirsizlik ve oynaklık yaratmaya devam etmesinin görmezden gelinmemesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da yükselen gerilim, yatırımcılardaki risk iştahının azalmasına sebep olurken, bu durumdan en çok etkilenenin riskin en çok olduğu yatırım şeklinde görülen kripto para olduğu belirtildi. Buna ek olarak ABD’de tüketici enflasyonunun da yüksek seyretmesi ve Fed tarafından para politikasının sıkılaştırmalarının hız kazandırılacağına ilişkin öngörülerin de etkileriyle Bitcoin'de dünden beri değer kaybı arttı. Dev kripto para birimi Bitcoin'in 1 günlük değer kaybı yüzde 7 oranını geçmiş durumda. Piyasının 2'nci en büyük kripto parası olarak görülen Ethereum’da ise günlük değer kaybı yüzde 6’yı aşmış durumda. 

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM.. 1 BİTCOİN KAÇ DOLAR

Dün 43 bin 885 dolar seviyesinde günü açan piyasanın devi Bitcoin, sabah saatlerinde önceki güne göre yüzde 7 oranında değer kaybederek 40 bin 735 dolar seviyesinden satılırken, Ethereum'da ise 2 bin 908 dolar civarında işlem yapıldı.

Cardano yüzde 3 oranında değer kaybı yaşayarak 1,03 dolardan, Solana ise yüzde 5 oranında gerileyerek 95 dolardan işleme alındı.

Çiftçiye mazot ve gübre desteği geliyor! Tarih belli oldu...

Emekli maaş ve ikramiyesine zam geliyor! 790 TL ile 840 TL arasında!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön