07 / 05 / 2024

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 



UKRAYNA’DA KRİZ SÜRÜYOR

ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam sıralarında Ukrayna ile Rusya'nın kriziyle ilgili gerçekleştirdiği konuşmada, “Elimizdeki her bulgu, Rusya'nın Ukrayna’ya girmeye ve Ukrayna’ya saldırmaya hazır olduklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Biden işgal olasılığının oldukça fazla olduğuna vugru yaparak, “Anladığım kadarıyla önümüzdeki birkaç gün içinde bu olacak” diye konuştu.

Biden'ın bu sözleri Ukrayna’da gerilimin devam ettiğinin ortaya koyulduğu bir gelişme şeklinde değerlendirildi ve piyasalara yansıdı. Ukrayna’da çatışma yaşanmasına ilişkin tedirginlere ek olarak piyasalarda huzursuzluğa neden olan başka bir durum da faiz oranları oldu. Fed’in bu sene 7 defa faiz oranlarını artırabileceği öngörülenler arasında yer alıyor. 

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

FED GELİŞMELERİ TAKİP EDİLİYOR

ABD'de ve diğer gelişmiş ülkelerde devam eden enflasyondaki yükseliş ve para politikalarındaki sıkılaştırma beklentilerine ek olarak Fed'in ocak ayındaki toplantısına ilişkin tutanaklar da açıklandı. 

Tutanaklar, merkez bankasının faiz oranlarını yakın zamanda yükselteceğini ve enflasyon seviyelerini takip etmeyi sürdüreceğini ortaya koydu. Ayrıca yetkililer tarafından faiz yükseltimleriyle ilgili henüz karar verilmediği de gözler önüne serildi. Bu tutanaklardan ve enflasyon gelişmelerinden sonra uzmanlar faiz yükselişleriyle ilgili öngörülerini yoğunlaştırdı. 

Fed tarafından yapılacak olan faiz yükseltimi, piyasadaki para bolluğunun azalmasını sağlayacak, ABD dolarını değerlendirecek ve bu nedenle de borsa, kripto gibi riskli yatırım olarak görülen araçları engelleyecek bir gelişme şeklinde nitelendiriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön