Kripto Paralar

Kripto paralarda yükseliş devam edecek mi? Bitcoin’de kritik seviye nedir? İşte tahminler

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamaları ve Genesis borsasına ilişkin haberlerin ardından kısa süreli düşüşler yaşayan kripto para piyasası yeniden yükseliş trendinde. Yükseliş daha ne kadar devam edecek? İşte yanıtı…Bitay Araştırma Bölümü Analisti Alper Somet Yorak, piyasanın son 24 saatine ilişkin performansını değerlendirerek çeşitli öngörülerde bulundu

Geçen yıl kötü bir performans sergileyen kripto paralarda bu yıl başından itibaren görülen hareketlilik yatırımcıları umutlandırdı. Bitay Araştırma Bölümü Analisti Alper Somet Yorak, piyasanın son 24 saatine ilişkin performansını değerlendirerek çeşitli öngörülerde bulundu.

Yorak’ın değerlendirmesine göre, Amerika’dan gelen haberlerle kısa süreli düşüş yaşayan kripto para piyasası, dün kısmi düşüşleri geri aldı. Bu sabah saatlerinde ise Bitcoin 21 bin dolar, Ethereum ise 1545 dolar seviyesinde fiyatlandı.

DÜŞÜŞLER GERİ ALINDI

Yorak, kripto para piyasasının, çarşamba günü ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamaları ve Genesis borsasının iflasa hazırlanmasından kaynaklanan kısmi düşüşleri dün geri aldığını belirtti. 20 bin 400 dolara kadar gerileyen Bitcoin’in, dün tekrar 21 bin 100 dolar seviyesine kadar yükseldiğine işaret eden Alper Somet Yorak, piyasa yaşanan düşüşün kısa sürmesini şöyle izah etti:

“Bu düşüşün kısa sürmesini; Genesis’in iflası FTX ile bağlantılı olması ve bunun piyasalar tarafından daha önceden satın alınmış olmasının yanı sıra ABD’de Adalet Bakanlığı’nın Bitzlato’nun sadece Rus yöneticisine soruşturma açmış olmasına da bağlamak mümkün.“

YENİ KAYNAĞA İHTİYAÇ VAR

Yorak yaptığı değerlendirmede, sabah saatlerinde 21 bin dolar bandının hemen etrafında fiyatlanmaya devam eden Bitcoin’in önündeki direnç seviyelerini aşabilmek ve daha fazla yükselmek için yeni kaynağa ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Ethereum ise bin 545 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Voxel, Nexo, Snx ve Enjin gibi kripto paralar son 24 saat içerisinde yüzde 10 ile yüzde 15 arasında prim yaparak Bitay’da günün en çok kazandıran kripto paraları arasında yerini aldı.

KRİTİK SEVİYE NEDİR?

Bitcoin’in yatay hareketliliğine bugün de devam ederek 20 bin 900 dolar seviyelerinde fiyatlandığını belirten Yorak, hızlı yükselişlerin ardından 5 gündür bir bant aralığında hareketlilik gösteren Bitcoin için yukarı yönlü hareketlilik olması halinde ilk kritik direnç seviyesi olarak 21 bin 600 dolar seviyesinin tekrar test edilebileceğini öngördü. Yorak’a göre, bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapması 23 bin 230 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir. Yorak, yaptığı teknik analizde, aşağı yönlü hareketlilikte ise ilk destek seviyesi olarak 20 bin 450 dolar seviyesinin çalışması, ardından da bu seviyeye tutunamaması halinde 19 bin 550 dolar seviyelerini beraberinde getirebileceğini ifade ediyor.