Kripto Paralar

Kripto piyasasında altın dönem: 68 milyar dolara yükseldi!

Kripto paralara karşılık olarak tutulan fiziksel altının parasal karşılığı 67.5 milyar doları buldu. Söz konusu rakam gün geçtikçe artış gösteriyor.

Altın destekli kripto paralar, İslami finans sektöründeki yeni yatırım araçlarından biri haline geldi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; küresel bazda ise bu türden kripto paraların karşılığı olarak 1,153 ton fiziki altın, güvenli kasalarda tutuluyor. Bugün itibariyle kripto paralara karşılık olarak saklanan fiziksel altının parasal karşılığı 67.5 milyar dolar oldu. Ve bu rakam gün geçtikçe artış gösteriyor. 

Kripto karşılığı altın rezervi, İsviçre, Japonya, Hindistan, Hollanda, Türkiye gibi ülkelerin altın rezervlerinden daha yüksek bir rezerve denk oluyor. 

Her yeni proje veya var olan her projeye gelen yeni talebin bu kasalarda biriken fiziki altının tutarını daha da yükselteceği belirtiliyor. “Helal” piyasasında da yaygınlığın giderek çoğalmasıyla, altın karşılığı kripto para projelerinin, tuttukları rezerv açısından dünyanın dev merkez bankalarına rakip olma ihtimali gözler önüne geliyor.

Kripto yatırımcıları Bitcoin'den kaçıyor!

Bitcoin 10 gündür yükselişte!