03 / 05 / 2024

Kriptoda rüzgar tersine döndü! Yatırımcının yüzü uzun süre sonra güldü!

Kriptoda rüzgar tersine döndü! Yatırımcının yüzü uzun süre sonra güldü!

Son bir hafta içerisinde yükseliş trendine giren ve geçtiğimiz hafta perşembe gününden bu yana ralli yapan Bitcoin bugün kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Peki kripto paralardaki sert hareketin sebebi ne? İşte detaylar..



Geçtiğimiz sene mayıs ayı içerisinde Terra (LUNA) ekosisteminin çöküşü ve haziran ayında kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün iflası kripto paraları derinden sarsmıştı. 

Dijital varlık borsasında son çöküş ise en sağlam hacimli kripto borsalarından FTX’in iflas etmesinden sonra gerçekleşmişti.  

FTX’in çöküşü kripto ekosistemi üzerinde zincirleme düşüşü de beraberinde getirmişti. Bitcoin, 8 Kasım tarihinde 20 bin dolar dolaylarından sert kayba yönelmiş ve iki gün içerisinde % 24 seviyesinde düşüş göstermişti. Bitcoin, 21 Kasım 2022’de 15 bin 476 doları görerek son 2 yılın en düşük seviyelerini yoklamıştı.

KRİPTO PARALAR RALLİ YAPTI 

Kriptoda rüzgar tersine döndü! Yatırımcının yüzü uzun süre sonra güldü!

ABD ekonomisine yönelik açıklanan son verilerin beklentilerden iyi gelmesi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şubat ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizini 25 baz puan artıracağı beklentilerini kuvvetlendirdi. Fed’in faiz artış hızında yavaşlamaya gideceğine yönelik öngörüler piyasalarda risk iştahını artırırken bu durum kripto paraların ralli yapmasına yol açtı. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön