30 / 04 / 2024

Kritik gelişme... Euro yatırımcıları sadece sizi ilgilendiriyor! Euro bugün ne kadar olacak? Hemen bakın

Kritik gelişme... Euro yatırımcıları sadece sizi ilgilendiriyor! Euro bugün ne kadar olacak? Hemen bakın

Bugün, tüm gözler küresel piyasalarda Euro Bölgesi'nde açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine çevrildi. Kritik gelişme sonrası yatırımcılar euro/TL kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. 19 Ekim 2022 euro kuru son dakika.



Euro bölgesinden gelen son dakika haberler haftanın üçüncü işlem gününde yakından takip ediliyor. Bugün euro kurunu etkileyecek olan enflasyon verileri açıklanacak. Kritik veriler sonrasında euro kurunun yönü belli olacak. Peki euro/TL bugün ne kadar? Euro/TL kuru ne kadar olacak? Euro 18 Ekim 2022 kaç TL? İşte son dakika euro kuru gelişmeleri...


KRİTİK GELİŞME

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan makroekonomik veri ve şirket finansal sonuçlarının resesyon endişelerini hafifletmesi ile iyimserliğin sürdüğü gözlemlenirken, gözler bugün Euro Bölgesi ve İngiltere’de açıklanacak eylül ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Gelecek döneme yönelik iyimserliği artıran finansal sonuçlar resesyon endişelerinin de hafiflemesini beraberinde getirdi. Dün Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de iş gücü piyasasının gücünü koruduğunu, mevcut ekonomik verilerin resesyona işaret etmediğini belirtti.

Kritik gelişme... Euro yatırımcıları sadece sizi ilgilendiriyor! Euro bugün ne kadar olacak? Hemen bakın 

ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINMALI

Enflasyon cephesinde gergin süreç devam ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden “şahin” açıklamalar gelmeye devam ediyor. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic enflasyonun çok yüksek olduğunu ve kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de enflasyonun yükselmeye devam etmesi halinde Fed’in faizleri yüzde 4,75’in üzerine çıkartması gerekebileceğini aktardı.

Para piyasalarında Fed’in kasım ve aralık toplantılarında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Fiyatlamalar açısından bundan sonraki süreçte, faiz artırım büyüklüğünde 75 baz puandan ne zaman 25-50 baz puana geçileceğine dair sinyallerin etkili olması bekleniyor.


Geri Dön