29 / 04 / 2024

Kritik tarihi açıkladı! Dolar 4 gün sonra resmen çakılacak!

Kritik tarihi açıkladı! Dolar 4 gün sonra resmen çakılacak!

Ekonomist Necmettin Batırel,  dolar kuru için kritik bir tarih açıkladı. Demirel, o tarihi işaret ederek yatırımcıları uyardı. İşte detaylar…



 Kritik tarihi açıkladı! Dolar 4 gün sonra resmen çakılacak!

1 KASIM’I İŞARET ETTİ

Ekonomist Necmettin Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bu kez 1 Kasım'ı işaret ederek yatırımcıları uyardı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yatırımcıları uyaran Batırel, "1 Kasım itibariyle bankalarda 10 milyon lira ve üzeri döviz varlığı olan şirketler TL cinsi ticari kredi almak için stoklarındaki dövizi bozdurmak zorunda. Bu zorunluluk nedeniyle kredi çekmek isteyen şirketlerin bankalardaki döviz stokunu en az 30 milyar dolar azaltacak. Yaşanan bu durum ile kurlarda büyük düşüş yaşanacak" dedi.

İSLAM MEMİŞ’TEN “DOLAR GERİLEYECEK” AÇIKLAMASI

Yaptığı açıklamalar ile altın ve dolar yatırımcılarının yakından takip ettiği piyasa uzmanı İslam Memiş, doların gerileyeceğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı: Euro/dolar paritesinde 1-02 ve 1-03 bandına kadar bir toparlanma olmasını bekliyorum.

Bu toparlanma kısa vadede gerçekleşebilir. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen Fed’in faiz kararı zaten fiyatlandı. Yapılacak açıklama ile 75 baz puan bir faiz artırımı bekleniyor. Fakat Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Legarde’nin açıklamaları da bu durumda önemli rol oynayacak. ‘Yine enflasyonu bastıracağız ve her şey güllük gülistanlık olacak’  diye piyasalara gülücük dağıtmaya devam edecekler. İnanmıyoruz tabi ki böyle yeşil enflasyon yok dünyada ama değer bazında baktığınızda dolar kuru bazında bir gerilemenin mümkün olabileceğini tahmin ediliyor."

Asgari ücrette bir iddia daha geldi! 8 bin 9 bin bekleyen üzülecek!

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön