19 / 11 / 2024

Küçük evlere yöneliş depolamasaklama alanı girişimcilerini artırdı!

Küçük evlere yöneliş depolamasaklama alanı girişimcilerini artırdı!

Depolamasaklama alanına yatırım artıyor. Ev fîyatlarının yüksekliği ile daha küçük evlere yöneliş olduğunu ve evlere sığmayan fazla eşyaları depolamasaklama ihtiyacının arttığını gören girişimciler bu alana yatırım yapıyor.





Ev fîyatlarınınn yüksekliği ile daha küçük evlere yöneliş olduğunu ve evlere sığmayan fazla eşyaları depolamasaklama ihtiyacının arttığını gören girişimciler bu alana yatırım yapıyor. Kişisel eşya depolama dünyada İngiltere, Kanada ve Amerika'da yoğun kullanılıyor. Buralarda yatırımcılar bina yapıyor ve bu binaları oda oda bölüyor. Müşteriler bu binalara giderek eşyalarını depoluyor. Türkiye'de sistem biraz daha farklı işliyor. Kişisel eşya depolama şirketleri, kendi kutularıyla evlere gidip depolanacak, saklanacak eşyayı müşteriden alıyor. 

Sektörün ilk oyunculardan olan biri de Kolay Depo. Kişisel eşya depolama şirketi. Reysaş Grubu'na bağlı olarak kurulmuş. Kurucuları Egemen Döven, Berk Çağlar ve Hakan Bilgütay. Fanchise yöntemi ile büyümeyi hedefliyor. Şu anda 400'ün üzerinde kutu ve 9 farklı ilde 11 depoda olduklarını belirten Kolay Depo'nun kurucusu ve Reysaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Egemen Döven bu iş fikrini üniversitede okurken arkadaşlarının yaz aylarında eşyalannı bırakacak yerleri olmadığını görünce geliştirmiş. 

Şirketi kurarken insanların serzenişinden yola çıktığını belirten Döven, "İstanbul,  İzmir  ve Ankara'da potansiyel var. Öncelikle asıl hedefimiz bu üç il. Bir otel renovasyon nedeniyle kral dairesini depolatmak istedi. Bu otelin kral dairesini 25 büyük kutuyla depolayacağız. Diğer yandan ünlü bir ban da depolayacağız. Bunlar imza aşamasında. Biz Reyşas'ın depolarında kiracıyız. Evden eve nakliyat yapan firmalar aracılığıyla müşterilere depolanmızı sunuyoruz. Şirketimizi 2012 Mayıs'ta kurduk. İşi ilk başlarken sadece 5 kutumuz vardı. Şu anda 400'ün üzerinde kutumuz var. Bu rakamın 2 yıl içinde bin kutuya ulaşmasını hedefliyoruz" dedi. 

Ar-Ge'miz özel kutu Tablo'dan bir fresk ya da heykele, kitaptan tüplü televizyona kadar pek çok farklı eşyayı depoladıklarını ve her eşyanın sigortalı olduğunu belirten Döven, "Özel boyda kutu da yapıyoruz. Bizim işimizin Ar-Ge'si özel kutular geliştirmek. Örneğin heykeller için özel kutu yaptırdık" dedi. 

Döven, depolama fiyadan üe ügili olarak "Kutu tipine göre 25 liradan başlıyor 165 TL'ye kadar çıkıyor. Her kutunun önceden belirlenmiş sigorta seviyeleri var. Türkiye'de tahminimce 2 bin kutu vardır. Biz Kolay Depo olarak bunun yüzde 20-25'ini yapıyoruz. Buradaki potansiyel 5-10 yıl içinde 50 bin kutuya gelecektir diye düşünüyorum. Amerika'da sadece bir firmanın 500 bin kutusu var" şeklinde konuştu. 

Egemen Döven, "Lastik Evi projesi ile kişi ve kurumların lastik saklama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaz-kış lastiği uygulaması nedeni ile kişi ve kurumların lastiklerini dönemsel olarak muhafaza etmeleri gerekiyor. 

Bu nedenle bu ürünümüz ilgi görüyor. Lastik evi ayrı bir marka ama şirket olarak Kolay Depo'nun içinde. Şu anda 85-90 çift lastik var. 

Bu yıl 500 takıma yakın müşteri kazanacağımızı düşünüyorum. 

Ayrıca, arşiv kutu ürününü geliştiriyoruz. İnsanların arşiv oluşturma ihtiyacı da oluştu. Burada barkod sistemi işleyecek. Kentsel dönüşümden de müşterimiz gelmeye başladı. Fikirtepe de değişiyor. Gaziosmanpaşa da değişiyor. İnsanlar eşyalarını depolayacak yer arıyor. Bu anlamda potansiyel var. Sadece buraya kanalize olacak satış ekibi oluşturmak istiyorum" dedi. 


Dünya


Geri Dön