29 / 04 / 2024

Küçük Karaosmanoğlu Han, Konak Belediyesi'nden onay bekliyor!

Küçük Karaosmanoğlu Han, Konak Belediyesi'nden onay bekliyor!

Konak Belediyesi’nin restorasyon sonrası tadilatını reddettiği Kemeraltı’ndaki Küçük Karaosmanoğlu Han’a Anıtlar Kurulu onay verdi. Tarihi hanla ilgili şimdi gözler Konak Belediyesi’ne çevrildi.



İzmir’de Kemeraltı’nın en değerli bölgeleri arasında yer alan Havra Sokağı’nda yaklaşık 300 yıl önce kervansaray olarak inşa edilen ancak zamana yenik düşerek mezbelelik hale gelen tarihi Küçük Karaosmanoğlu Han’ın imarıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Ege Postası’ndan Erman Şentürk’ün haberine göre, geçtiğimiz aylarda imar planları belediye meclisi tarafından reddedilen tesisle ilgili Anıtlar Kurulu’ndan gelen resmi onay sonrasında süreç tekrardan başa döndü.

Eylül ayında inşaatı tamamlanan, Kemeraltı’na can katacak toplam 20 bin metrekarelik alana sahip, 21 dükkan ve 18 lüks otel odası bulunan 250 kişinin istihdam edileceği Küçük Karaosmanoğlu Han ile ilgili olarak karar alan Anıtlar Kurulu, belediyeye plan tadilatıyla ilgili olarak olumlu görüş sundu. Gelişmelerin ardından Anıtlar Kurulu’ndan gerekli nihai onayı alan projeyle ilgili talebi bir kez daha meclis gündemine alan Konak Belediyesi, konuya dair tekrar inceleme yapacak.


MECLİS ONAYINA SUNULACAK

Bürokratik süreçle ilgili yaşanan son gelişmeler sonrasında vakfın, yatırımcı vasıtası ile milyarlarca lira para harcadığı alanla ilgili revize edilen imar planları önümüzdeki ay içerisinde bir kez daha meclis onayına sunulacak. İlgili komisyonların yapacağı çalışma sonrasında plan notu değişikliğine meclisten vize geldiği takdirde, tesis kullanıma açılabilecek.

Konak Belediyesi’nden inşaat ruhsatını aldıktan sonra restore edilen hanın durumu, kış aylarında belediye meclisinde görüşülmüş, CHP’li üyeler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle imar planları reddedilmişti. Yaşanan durum nedeniyle tesisin mülkiyetini elinde bulunduran vakıf ile yatırımcı kuruluş maddi zarara uğradığını belirterek konuyla ilgili dava açacağını duyurmuştu.



İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön