29 / 04 / 2024

Kulaca Mehmet Bey Camii törenle ibadete açıldı!

Kulaca Mehmet Bey Camii törenle ibadete açıldı!

Bursa İl Özel İdaresi tarafından İnegöl ilçesine bağlı Kulaca köyünde restore edilen Mehmet Bey Camii törenle ibadete açıldı. Kulaca Köyü Muhtarı Mehmet Çevik, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti...




Bursa İl Özel İdaresi tarafından İnegöl ilçesine bağlı Kulaca köyünde restore edilen Mehmet Bey Camii törenle ibadete açıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açış konuşmasını yapan Kulaca Köyü Muhtarı Mehmet Çevik, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, “Burada bir tarihi tekrar canlandırmanın mutluluğun hep beraber yaşıyoruz. Geçen yıl haziran ayında başlamış olduğumuz çalışmalar 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak camimiz bugün ibadete açılıyor. 280 metrekarelik cami harabe haline gelmişti. Bugün baktığımız zaman, bir mercan, inci tanesi kadar güzel bir tarihi eser ortaya çıkmış. Bu eser için harcadığımız toplam para 756 bin lira. İlk başta 418 bin liralık bir ihaleyle başladık. Ancak tahmin ettiğimizin de ötesinde, dokunduğumuz her yerden adeta yıkılmalar, sesler gelmeye başladı. Yüzde 50 artışla ve ikinci bir ihaleyle ancak burayı tamamlayabildik. Ve toplam 756 bin liraya mal oldu. Bizi biz yapan kültürel değerlerimizin yanında manevi değerlerimiz de var. İşte burası hem maddi, hem manevi değerleri barındıran çok güzel bir eser. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen bütün arkadaşları yürekten kutluyorum” dedi.


Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda davetli ve köylüler katıldı. Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. İnegöl Müftüsü Bayram Canbey’in dua etmesinin ardından kurdele kesilerek Mehmet Bey Camii tekrar ibadete açıldı.



Kırıkhan Olay


Geri Dön