23 / 07 / 2024

Kulis bilgisi sızdı: Asgari ücretliye, emekliye ara zam müjdesi: Bu oran maaş hesaplarını şenlendirecek!

Kulis bilgisi sızdı: Asgari ücretliye, emekliye ara zam müjdesi: Bu oran maaş hesaplarını şenlendirecek!

Binlerce vatandaş ekonomik sıkıntıda zam haberlerine alışmaya çalışırken bir müjdeli haber geldi. Maaşlara yeni bir zam kapıda. İşte haberin detayları…




KISA DALGA YAZARI MEHMET ÇETİNGÜLEÇ, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Ankara'da konuşulan 'ham bilgi' şöyle: Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilecek. Asgari ücrete yüzde 10, emeklilere yüzde 10-20 arasında ek zam yapılacak. Anketlerde iktidar partilerinin oy oranları düşerse zam oranları yükselebilir! Asgari ücretlilere yüzde 54.66'lık zam açıklanırken seçimden önce yeni bir ayarlama yapılacağı sinyali bizzat Cumhurbaşkanı tarafından verilmişti. Emeklilerin kaybı büyük. Daha önce asgari ücretin 2 katı maaş alanlar, şimdi asgari ücretle aynı seviyeye indi.

Kulislere yansıyan bilgiye göre, 2023 yılının ilk 6 ayı için emekli maaşlarına yüzde 40 civarında bir artış planlanmıştı. Ancak oran yüzde 30'la sınırlı tutuldu. Kalan kısmı seçim öncesine bırakıldı. Enflasyon karşısında koruyucu zamların yapılmamasındaki en önemli etken emekli maaşının devlet tarafından ödeniyor olması.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön