09 / 05 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un biyografisi ve daha önce hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hangi lisans bölümünden mezun oldu? İşte merak edilenler...



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1968 senesinde İstanbul'da doğdu. Alman Lisesi'nde lise eğitimini tamamlayan Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. 

1985 senesinde lise öğrenimini sürdürürken rehberlik yaparak turizm sektörüne ve iş dünyasına atılan Mehmet Nuri Ersoy, 1991'de de üniversite öğrenimini tamamlamasının ardından ikiz kardeşi Murat ile birlikte "Ersoy Turistik Servisleri" isimli paket tur ve otel konaklama hizmetleri veren şirketini kurdu. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

1999'da da "Voyage Hotels Group", 2001 yılında "Didim Tur" ve 2004'te de Atlasjet olarak bilinen havayolu şirketi AtlasGlobal'ı şirket gruplarına dahil eden Mehmet Nuri Ersoy, ETSTUR ve MaxxRoyal otellerinin sahibi. 

2000 senesinde otelcilik alanına giriş yapan Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe geçirdiği 33 yılın bitiminde,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandı. 

9 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevine başlamasıyla beraber şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devreden Mehmet Nuri Ersoy, çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce biliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pervin Ersoy ile evli ve iki çocuk sahibi. 

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nereli? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

 


Geri Dön