03 / 05 / 2024

Kumsan Grup, NATO'nun güvenilir tedarikçi listesine girdi!

Kumsan Grup, NATO'nun güvenilir tedarikçi listesine girdi!

Kumsan Grup, bünyesindeki hazır beton, asfalt plenti, taş ocağı, prefabrik ve mermer üretim şirketleri ile alanında entegre imalat yapıyor. Kumsan Grup, NATO'nun güvenilir tedarikçi listesine girdi...



Yapı sektöründeki entegre üretim yapılarına ilave kurumsallaşmada ki başarıları, güçlü makine parkları, çevreci yaklaşımları, iş sağlığı ve güvenliği noktasında gösterdikleri hassasiyetle NATO'nun güvenilir tedarikçi listesine dahil olduklarını anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin, artık yurtdışı projelerine de davetli gidebileceklerinin altını çizdi.



Kumsan Grup, bünyesindeki hazır beton, asfalt plenti, taş ocağı, prefabrik ve mermer üretim şirketleri ile alanında entegre imalat yapıyor. Bu entegre üretim yapısına çevre, iş güvenliği ve kurumsallaşmayı da ekleyen firma, bugün itibarıyla NATO'nun güvenilir tedarikçi listesine dahil oldu. Hazır beton, asfalt, prefabrik, taşocağı, mermer, altyapı ve sigorta sektörlerinde hizmet verdiklerim anlatan Kumsan Şirkeder Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin, "Şu anda NATO'nun Türkiye'de güvendiği 20 civan firma var. 

Bu firmalardan biri de biziz. Taahhüt grubumuzun yakın zamanda yurtdışı projelere de davetli olarak gidebüeceği bir zemin oluştu" dedi. Bilgin, firmalarının beş hazır beton santrali, bir asfalt plenti, iki taşocağı, prefabrik ve mermer üretim tesislerine ilave güçlü makine ve kamyon parkıyla bir yatırımın; projesinden hafriyatına, yapı denetim ilişkilerinden ruhsatına, inşaatından altyapısına, asfaltından çevre tanzimine, bordürüne, kilit taşma kadar her aşamayı kendi imal ettiği ürünlerle yaptığım söyledi. Bilgin, "Böylece yatırımcıya çok cazip gelen fiyatlar ile projelere teklif verebiliyor ve daha önemlisi etkin organizasyon yapımız ile zaman maliyetini en aza indirebiliyoruz" diye konuştu. 


"Çevreci beton olumlu bulundu" Sektörlerine başlıca hammaddesi kentsel dönüşüm atıkları olan 'çevreci betonu' kazandırdıklarının da altını çizen Barış Bilgin, ürünlerinin piyasada olumlu tepkiler aldığını söyledi. Bilgin, şöyle devam etti: "Yeşil bina kavramının hızla artmaya başladığı bu günlerde çevreci beton ürünümüz olumlu tepküer alıyor. Yeşil bina üretmek isteyen şirketler, bu ürünümüz ile avantaj kazanıyor. Bu ürün çok yalanda LEED ve BREEAM sertifikasyon süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olacak. Ayrıca bu ürün ile kentsel dönüşüm esnasında ortaya çıkan atıkların ekonomiye yeniden kazandırılmasını sağlarken, biraz olsun 'yeşil ile beton' arasındaki mücadelede betonun elini de güçlendiriyoruz. Şu anda gerek özel sektör gerek ise kamu sektörü yatırımlarında yeşü binalar oldukça popüler. Eskişehir'de böyle bir referansa sahip başka firmanın olmaması bizi bu projelerde bir adım öne geçiriyor." Kumsan Grup, Eskişehir Kırka'da kasım ayında devreye aldığı beton santrali ile beton santrali sayısını da beşe çıkardı. Bütünleşmiş yapılan ve etkin yönetimleri ile çıtayı her geçen gün daha yükseğe taşıdıklarını anlatan Barış Bilgin, "Yeni taş ocağımızı da 2014 yılının Mayıs ayında devreye alacağız. Bu ocağımız Bilecik ili Bozüyük ilçesinde lojistik açıdan son derece avantajlı bir konumda. Buraya belki bir süre soma bir beton santrali de kurulabilir. Bu anlamda pazar araştırmalarımız devam ediyor. Prefabrik sektöründeki pazar payımız da günden güne artıyor. Özellikle ön germeli köprü kirişi üretiminde geldiğimiz nokta, bizi tatmin ediyor. Bu sebeple fabrikayı büyütmek için yeni arazi aldık" şeklinde bilgi verdi. 


Çin'de yavaşlamaya başlayan mermer sektöründen etkilenmemek için stratejik hamleler de yaptıklarını vurgulayan Bilgin, "Bugüne ka200 dairelik konut projesine başlayacak Barış Bilgin, "Eskişehir'de hem ucuz hem de kaliteli yapı stoku eksiği var. Bu sebepten konut projelerimizi bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz. İlk etapta yaklaşık 200 dairelik bir proje hayata geçireceğiz" dedi. 

dar blok mermer üreticisiydik. Mermer işleme tesisimizi de devreye alarak, bu sorunu aştık. 'Marbil Marble' markamızın global pazardaki bilinirliğini artırmak üzere çalışıyoruz. Irak, Dubai, Katar, ve Rusya'daki pazarlama faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz" dedi. 

"Herkes gönlüne göre inşaatçılık yapmamalı' Önümüzdeki yıl konut yapımına da ağırlık vereceklerini vurgulayan Barış Bilgin, "Herkesin gönlüne göre inşaatçılık yapabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Bu yapının değişmesi lazım. Kamu kurumlarının bu konuda daha zorlayıcı olması, sektörün tepeden tırnağa yeniden tasarımının yapılması ve yapı denetim sisteminin artık rayına oturtulması gerek. 11 yıl devam eden bir pilot uygulama olamaz. İnsan hayatının pazarlığı olmaz ama yapı denetimin pazarlık unsuru yapıldığı yerlerde maalesef kalite her şekilde suistimale açık hale geliyor. Gerçi son iki yıldır kanuni düzenlemeler açısından yeterli olmasa da olumlu gelişmeler var. Bizde de artık sektörün disipline edilmeye gayret edildiğine dair bir izlenim oluştu. Bu yüzden 2014 yılı içinde konut yapımına da ağırlık vereceğiz" şeklinde konuştu. 


"Kentsel dönüşüm konut sektörüne ivme kazandırdı" Kentsel dönüşümün Eskişehir'deki konut sektörüne ivme kazandıracağına değinen Barış Bilgin, "Ancak Eskişehir ölçeğinde baknğımzda kentsel dönüşüm uygulanacak alanlar şehrin en merkezi, en değerli sayılabilecek mahalleleri. Dolayısı ile buralarda yaratılacak yeni konutlar alım gücü orta-üst seviyedeki insanlara hitap edecek. 

Şehirde hem ucuz hem de kaliteli yapı stoku eksiği var. Bu sebepten konut projelerimizi bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz. İlk etapta yaklaşık 200 dairelik bir proje hayata geçireceğiz. Bu projede herkese göre daire mevcut. 


2+1 dairelerin fiyatları 79 bin TL'den başlayacak. Yani bir başka deyişle fiyattaki tek rakibimiz  TOKİ  olacak" şeklinde görüş bildirdi. Çalıştıklan sektörlerde gerekli tüm kalite ve sistem yönetimi belgelerine sahip olduklarım dile getiren Bilgin, "Kaliteye verdiğimiz önem sayesinde kimisi yüklenici, kimisi alt yüklenici olarak büyük ölçekli işlerin aranılan partneri olduk. Paşabahçe, Pınar Süt, Metro AVM, Baumax, TOKİ, Eti Maden ve Karayolları gibi projelerde yer almamız bunlara bağlı" diye konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön