30 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı!

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı!

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketler için sağlanan vergi avantajında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. İşte merak edilen ayrıntılar...



Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında sürenin uzatıldığı açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlananan karara göre şirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarındaki dövizi senenin sonuna kadar Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanabilecek. 

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı! 

NTV'de yer alan habere göre; bu işlemden ortaya çıkan faiz, kar payı ve kur kazancı için vergi ödemesi yapılmayacak. 

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketlere vergi avantajı sağlayan düzenleme, 26 Mayıs tarihinde yasalaşmıştı. Yasayla şirketlerin 31 Mart 2022 tarihli bilançolarındaki dövizi Türk Lirası mevduat ve katılım hesabına dönüştürmeleri durumunda vergi avantajı sunulmuştu.

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİSİNİ KULLANDI, KARAR YÜRÜRLÜĞE ALINDI

Yasa, aynı avantajın 30 Haziran ve 30 Eylül 2022 tarihli bilançolardaki dövizin Türk Lirası'na dönüştürülmesi durumunda da sürdürülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı'na yetki tanıyordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  bu yetkisini kullandı ve 30 Haziran tarihli bilanço için de vergi avantajı sağlayan karar yürürlüğe alındı. 

30 Eylül tarihli bilançolar için de gelecek aylarda benzer bir kararın gelebileceği bekleniyor. 

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı!

Geçtiğimiz gün Euronews'in aktardığı bir habere göre, Türk lirasının döviz kuru karşısında değer kaybının önüne geçmek için uygulamaya koyulan Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) maliyeti 2022’nin ilk yarısında 37,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Aralık 2021 tarihinde KKM uygulaması duyurulduğunda Dolar kuru Merkez Bankasına göre 17,5 Türk Lirası idi. Bu açıklamanın ardından Dolar kuru 23 Aralık 2021 tarihinde 11,47 Türk Lirası'na kadar geriledi. 

Elinde doları olan herkes buraya! Dolarları bozdurmanın zamanı geldi mi? Her dediği çıkan Selçuk Geçer açıkladı

Analistler yatırımcılara böyle seslendi: Altında engel kalkıyor, turboları hazırlayın

Fed'in faiz kararı ne olacak? Piyasa nefesi tuttu, Türkiye'yi etkileyecek!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön