05 / 05 / 2024

Analistler yatırımcılara böyle seslendi: Altında engel kalkıyor, turboları hazırlayın

Analistler yatırımcılara böyle seslendi: Altında engel kalkıyor, turboları hazırlayın

Altın fiyatlarının nasıl şekilleneceği çok merak ediliyordu. Analistlere göre altın fiyatları FED tarafından verilecek faiz kararının ardından yükselecek. Altın yatırımcılarının turboları hazırlayarak altının uçuşu için hazır beklemesi gerektiği ifade edildi.



Türkiye'de en fazla yatırım aracı olarak görülen değerli metallerin başında altın geliyor. Türk vatandaşları yıllardan bu yana altından vazgeçmiyorlar. Ancak altın, Amerikan Merkez Bankası tarafından açıklanması beklenen faiz kararları nedeniyle bir süreden bu yana düşük seyrediyordu. Bu durumun da vatandaşlara para kazandırmadığı görülüyordu. Ancak analistler, altın fiyatlarının FED kararının ardından yeniden yükselişe geçeceğini ve altın fiyatlarında ciddi yükselmeler olacağını savunuyor. 

Altın fiyatları kritik haftada yön bulmaya çalışıyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasını sürdüreceği beklentileri ve ekonomik yavaşlama endişelerini fiyatlayan altın piyasası 1,5 yılın en düşük seviyelerine yakın seyretmeye devam ediyor. Yatırımcıların gözü ise bu hafta yapılacak Fed toplantısında olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön