27 / 04 / 2024

Kur korumalı TL mevduat hesabı 107,6 milyar lira oldu!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 107,6 milyar lira oldu!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, "Kur korumalı Türk lirası mevduat hesabı 24 Aralık itibarıyla 28,2 milyar lirayken, 7 Ocak Cuma akşamı itibarıyla 107,6 milyar liraya yükseldi." ifadesini kullandı.



Salgının etkisiyle istihdamdaki kayıpların atılan adımlarla telafi edildiğini vurgulayan Gürcan, işsizlik oranını daha da düşürmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Kur korumalı TL mevduat hesabı 107,6 milyar lira oldu! 

Fiyatlandırma davranışındaki bozukluğun etkisiyle yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmenin önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Gürcan, salgın döneminde atılan adımlarla 125,6 milyar liralık kamu gelirinden vazgeçildiğini ve bunun enflasyona katkı sağladığını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön