28 / 04 / 2024

Kur Korumalı Kredi Mevduat hesabında büyük vurgun! Vergisiz çalışmadan 650 bin lirayı cebe koydu

Kur Korumalı Kredi Mevduat hesabında büyük vurgun! Vergisiz çalışmadan 650 bin lirayı cebe koydu

Hükümetin aşırı artan doları frenlemek için devreye aldığı Kur Korumalı Mevduat Hesapları bazı şirketleri için kazanç kapısına dönüştü. 20 Aralık'ta uygulamaya alınan sistemden faydalanan şirketlerin TL kredisi çekip döviz hesabı açarak kazanç elde ettiği ortaya çıktı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 20 Aralık'ta başlattıkları kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarında 782 milyar TL biriktiğini açıkladı. Nebati, TL tasarruflarının artırılmasına yönelik birçok finansal ve vergisel adımın uygulanması kararı aldıklarını, mevduatların ortalama vadesini uzattıklarını; enflasyonun önemli bir belirleyicisi olan döviz kurunda istikrar sağladıklarını söyledi.

Nebati'nin açııklamasının ardından KKM hesaplarından faydalanan şirketlerin bankalardan çektikleri yüklü miktar TL kredisini aynı dakikada dolara çevirip kredi aldığı bankaya yatırarak haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön