22 / 12 / 2024

kur korumalı mevduat hesabı

kur korumalı mevduat hesabı

İlk olarak Dünya yazarı Alaattin Aktaş’ın Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile bağlantılı olarak dolarda patlama yaşanacak uyarısından sonra, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan da aynı uyarı geldi. İşte detaylar…

Dolara fren yaptırmak için 25 milyarlık ödeme yapılacak! 4 aylık fatura ortaya çıktı

Geçtiğimiz yılın sonunda dolardaki aşırı yükselişi frenlemek için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nda biriken para 782 milyar TL'ye ulaştı. Bu hesaplara para yatıranlara devlet bütçesinden ödenecek para ise 25 milyar lira oldu.

Kur Korumalı Kredi Mevduat hesabında büyük vurgun! Vergisiz çalışmadan 650 bin lirayı cebe koydu

Hükümetin aşırı artan doları frenlemek için devreye aldığı Kur Korumalı Mevduat Hesapları bazı şirketleri için kazanç kapısına dönüştü. 20 Aralık'ta uygulamaya alınan sistemden faydalanan şirketlerin TL kredisi çekip döviz hesabı açarak kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Vergi alınmayacak…

Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat sisteminde düzenlemeye gittiğini açıkladı. Resmî Gazete'de yer alan tebliğe göre sisteme eklenecek hesaplar için uygulanan tarih sınırı kaldırılmış oldu.

Bakan Nebati'den sürpriz dolar çıkışı! Dolar kaç lira olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemi ve Türkiye'de doların seyriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Nureddin Nebati, FED'in faiz kararını açıklamasından sonra doların Türkiye'deki durumuyla ilgili konuştu.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişikliklerin ardından bundan sonra şirketlerine de 3 ay vadeli hesap açabilmesinin önü açıldı. Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni tebliğde sistemdeki hesaplara vade sonunda yenileme imkânı tanındı.

KKM’den çıkan para borsaya değil, konuta gitti!.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkış hızlandı ve son 11 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Analist ve trader Tansel Çiftçi, KKM’den çıkan paranın borsaya değil, konut yatırımına yöneldiğini belirterek, son iki  ayda artan konut satışlarının da bunu gösterdiğini söyledi.

Merkez Bankası duyurdu! KKM'de faiz alt sınırı indirildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (Türk Lirası) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam ettiği ifade edildi.

100 metrekare bir evin maliyeti 1.6 milyon TL: KKM'ye ödenen parayla 972 bin sosyal konut yapılabilirdi!

Kur Korumalı Mevduat'ın Hazine ve Merkez Bankası'na 2 yıllık maliyeti 48 milyar dolar oldu. Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, bu parayla 972 bin sosyal konut yapılabileceğini söyledi. İşte Gökce'nin o paylaşımı...    

Merkez Bankası 818, 2 milyar TL zarar açıkladı, tarihe geçecek…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  kur korumalı mevduatların da etkisiyle 2023 yılında zarar açıkladı. Ekonomist İris Cibre, söz konusu rakamın tarihe geçecek nitelikte olduğunu belirtti.

Bankada altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini hesabı olanları ilgilendiriyor! Tarih uzatıldı!

Bankalarda altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları olanları ilgilendirecek yeni karar alındı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih resmen uzatıldı. 

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ı cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklaması: Bir anda gerçekleşecek durum değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans piyasalarındaki istikrarsızlığı önlemek ve rezerv birikimini kullanarak finansal piyasaların iyileşmesine destek olmak amacıyla  KKM sürecinin sürdürüleceğini belirtti.

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantılarına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini ifade etti.

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

Kur korumalı mevduatlarda son durum: Rekor düşüş yaşandı

BDDK'nın verilerine göre, 6 Ekim haftasında korumalı mevduat hesapları, 74,5 milyar TL'lik büyük bir düşüş yaşayarak rekor bir azalma gösterdi. İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

kur korumalı mevduat hesabı Haberi

kur korumalı mevduat hesabı

Geçtiğimiz 21 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doların 18 TL’yi bulması ile birlikte Kur Korumalı Mevduat (KKM) Sistemi’ni açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu adımı açıklamışının ardından ise dolar kuru 12 TL’lere kadar düşmüştü.

Dün ise dolar, 2022 yılının rekorunu kırarak, 17,59 liraları gördü. Bu durum ise doların yatırımcısını büyük bir telaş içine soktu.

İKİ ÖNEMLİ İSİMDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş’ın yayımladığı yazı ise kafalarda soru işaretlerine ve tedirginliğe sebep oldu. Aktaş, (KKM) ve dolar kuru için uyarılarda bulunurken, benzer tarzda bir diğer uyarı da Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan geldi.

“BİZİ BİR FELAKET BEKLİYOR”

İlk olarak yazar Alaattin Aktaş, KKM bittikten sonra vatandaşın, dövize hücum edeceğini söyleyerek, "KKM'de bütçeden yapılan ödemeler sorun ama asıl sorun başka... KKM uygulaması bittiğinde...