05 / 05 / 2024

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

Yıl son günlerinde Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında başlayan sert düşüş hız kesmeden devam ediyor. KKM’nin seyri ve yaşanan inanılmaz düşüşün nerede duracağı merakla bekleniyor.



Bugüne kadarki en sert düşüşünü 2022 yılı sonunda yaşayan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında bu dönemde  47,9 milyar TL’lik düşüş gerçekleşmişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK)  gelen veriler, düşüşün hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor.

BDDK’nın açıkladığı rakamlara göre, 6 Ocak haftası genelinde kur korumalı mevduatların büyüklüğü 45,3 milyar TL düşüşle 1,37 trilyon TL'ye geriledi.

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

Son iki haftada ise kur korumalı mevduatlardan 93 milyar TL çıkarak sert düşüş hız kesmeden devam etti.

ARALIK SONUNDA 1,5 TRİLYONLUK KAYIP

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) açıkladığı bilgilerde, 30 Aralık haftasında toplam Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları 1 trilyon 415 milyar 302 milyon liraya inmiş ve yılın son haftasında KKM hesaplarında 47 milyar 901 milyon liralık tarihi bir düşüş meydana gelmişti. Bu düşüş hem miktar, hem de oran olarak KKM’deki en sert gerileme olarak not edilmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön