03 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduattaki artış devam ediyor

Kur korumalı mevduattaki artış devam ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) kur korumalı mevduattaki artışın devam ettiğini duyurdu. BDDK tarafından paylaşılan haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı lira mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 576 milyar liradan 2 trilyon 628 milyar liraya yükseldi.



Bunun yanı sıra, aynı haftada krediler 9 trilyon 635,2 milyar liradan 9 trilyon 687,6 milyar liraya, mevduat 10 trilyon 947,3 milyar liradan 11 trilyon 263,1 milyar liraya çıktı.

BDDK, tüketici kredilerinin ise 1 trilyon 373,5 milyar liradan 1 trilyon 373,7 milyar liraya, bireysel kredi kartları 732,7 milyar liradan 739 milyar liraya yükseldiğini belirtti.

Takipteki alacaklar ise 166,5 milyar liradan 166,7 milyar liraya çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, söz konusu verilerin 16 Haziran ile biten haftayı kapsadığını aktardı.

Kur korumalı mevduattaki artış devam ediyor

MERKEZ BANKASI NET REZERVLERİ YENİDEN POZİTİF BÖLGEYE GEÇTİ

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt rezervleri 2 milyar 993 milyon dolar yükselirken, net rezervin 4 hafta aranın ardından tekrar pozitif bölgeye geçtiği ifade edildi.

Peki, Merkez Bankası’nın net uluslararası rezervleri ne kadar oldu? Altın rezervlerinde son durum ne? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön