18 / 05 / 2024

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

Yıl son günlerinde Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında başlayan sert düşüş hız kesmeden devam ediyor. KKM’nin seyri ve yaşanan inanılmaz düşüşün nerede duracağı merakla bekleniyor.



İKİ HAFTADA TAM 93 MİLYAR ÇIKTI

BDDK'nın son açıkladığı yeni rakamlara göre, kur korumalı mevduatların büyüklüğü 6 Ocak haftasında 45,3 milyar TL düşüş yaşayarak, 1,37 trilyon TL'ye geriledi. Böylece son iki haftada kur korumalı mevduatlardan  toplam tam 93 milyar TL'lik bir miktar çıkmış oldu.

KAN KAYBI DEVAM EDİYOR

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin Döviz mevduat ve katılım fonlarına yönelik kur korumalı mevduat uygulaması (KKM),  geçen yılın sonunda 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. Sürenin uzatılmasına rağmen, KKM’de kan kaybı ise hız kesmeden devam ediyor.

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

 Resmi Gazete'de yayımlanan TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında Merkez Bankası tebliğinde değişiklik yapan tebliğe göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise bankalardaki Döviz tevdiat ve katılım fonu hesaplarının TL'ye dönüşümü uygulamasında, hesabın bankada bulunma zamanına yönelik son tarih 31 Aralık’a kadar uzatıldı.

Bu çerçevede, kapsam dahilindeki tüzel kişilerin bu tarihe kadar bankalarda bulunan dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi durumunda, dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilerek KKM'ye dahil olabilecek.

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön