27 / 04 / 2024

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları için Kadıköy'de trafik düzenlemesi!

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları için Kadıköy'de trafik düzenlemesi!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy, Kurbağalıdere Eski DMO-Kalamış Arası Islah İnşaatı'nda Yoğurtçu Parkının güney kenarında açılacak yatay itme şaftı ile Moda Atıksu Tüneline bağlantı sağlanacağını açıkladı. Bölgede araç trafiği yeniden düzenlendi.




Kadıköy Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle; 


"AYKOME’nin 06.01.2011 tarih ve 2011/1 nolu kararına istinaden İhale Komisyonunun 11.10.2012 tarih ve 311/1 sayılı kararı ile “Kadıköy, Kurbağalıdere Eski DMO-Kalamış Arası Islah İnşaatı” işi 49.958.607,50 TL + KDV bedelle ihale edilmiş olup ıslah çalışmaları devam etmektedir. 


Söz konusu projenin mansap bölgesinde yapılacak olan Ø3000mm çaplı atıksu kollektör hattı imalatları bölgedeki mevcut yapılar, trafik akışı ve anıtsal ağaçların yoğunlukla bulunduğu Yoğurtçu Parkı da göz önünde bulundurularak; yüzeyden kazı yapmadan yeraltından tünel kazısı (TBM) ve çelik boruların ‘Yatay İtme’ metoduyla döşenmesi metoduyla yürütülecektir.

 

Yüzeyde sadece boru itmenin uygulanacağı Şaft yerlerinde kazı yapılacak olup, şaft yerleri sahada yapılan etüd çalışmaları ile hiçbir ağacın kesim ya da sökümünü gerektirmeyecek şekilde yol hattında tespit edilmiştir. Yatay itme ile döşenecek Ø3000mm çelik boruların üstü ile yüzey arasında en az 7.00m derinlik (Akar kota 10.00m derinlik) olacak olup ağaç köklerine zarar verilmeyecektir. 


Çalışmalar sırasında gerekli güvenlik tedbirleri alınacak olup, trafiğin de olumsuz etkilenmemesi için hazırlanan geçici trafik sirkülasyon projeleri uygulanacaktır. Yoğurtçu Parkının güney kenarında açılacak yatay itme şaftı ile aynı zamanda Moda Atıksu Tüneline bağlantı da sağlanacak olup; çalışmalar süresinde Yoğurtçu Çayırı Caddesi üzerindeki şaft noktasında trafik geçişi, 17.06.2014 tarih ve UTK2014/23-10 sayılı ‘Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu Kararı’ uyarınca ara sokaklardan sağlanacaktır.


Etkinlik Bitiş Tarihi: 01.12.2014"


Geri Dön