18 / 05 / 2024

Kurban Bayramı'nda bunu yapanlar yandı! Cezalar şimdiden belli oldu!

Kurban Bayramı'nda bunu yapanlar yandı! Cezalar şimdiden belli oldu!

Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı. Kurban kesecek olan vatandaşlara uyarılar yapıldı. Bunu yapanlara ceza yağacak. İşte detaylar!



TEDBİRLER ALINDI!

Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kala çevre kirliliğini önlemek için gerekli tedbirler alındı. İlgili kurumlar ve belediyelerin belirlediği kurban satış ve kesim yerlerinde Kurban Bayramı süresince denetim yapılacak. Bu yerler dışında ayrıca apartman önleri, sokaklar ve parklarda kurban kesiminin önüne geçmek için de çalışmalar yapılacaktır. Kurallara uymayanlar para cezasına çarptırılacak.

Bu tedbirler kapsamında, umuma açık yerlerde kurban kesenlere 3.036 TL para cezası verilecek. Aynı şekilde kurban atıklarını toprağa gömenlere de 7.283 TL cezaya çarptırılacak. Bu önlemler ile çevre kirliliğini azaltılması isteniyor. Kurban kesimi yapacak olan kişilerin bu kurallara uymaları ve belirlenen yerlerde kesimlerini gerçekleştirecekler. Bu şekilde hem çevre kirliliği önlenecek ve toplum sağlığı korunacak.

Kurban Bayramı'nda çevre kirliliğinin önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak için tedbirler sıkı tutuluyor. İlgili kurumlar, belediyeler tarafından belirlenmiş olan kurban satış ve kesim yerlerinde sürekli denetimler yapılacak. Ayrıca apartmanların önleri, sokaklar, parklar gibi umuma açık yerlerde kurban kesimini önlemek için çalışmalar yapılacak ve kurallara uymayan kişilere para cezası kesiliyor.

Kurban Bayramı nda bunu yapanlar yandı! Cezalar şimdiden belli oldu!

PARA CEZALARI AÇIKLANDI!

Sokakta kurban kesen kişilere 3.036 TL para cezası verilecektir. Bununla birlikte park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık olan yerlerde de kurban kesimi yapanlara da aynı miktarda para cezası kesilecektir. Hayvanlara kötü davranan kişiler, ihmal eden veya zarar veren kişilere hayvan başına 4.554 TL para cezası uygulanacak.

Satış yerlerinde hayvanların sağlık ve temizlik koşullarına uygun şekilde barındırılması gerekliliğine aykırı hareket edenlere 1.518 TL ceza verilecektir. Hayvan kesimine dair düzenlemelere uymayan kişilere de hayvan başına 15.939 TL para cezası uygulanacak.

Ehliyeti olanlar 15 TL ödeyecek! Yaptırmayana 4 bin 64 TL ceza geliyor!

Kurban Bayramı öncesi ek sefer otobüs biletlerine dev zam geldi!

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön