09 / 05 / 2024

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu alacak!

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kurban Bayramı sebebiyle pazarlara getirilen fakat satılamayan kurbanlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.



Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu'nun alacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Et ve Süt Kurumu (ESK), satılamayan hayvanların cari alım fiyatlarına ilave olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerini de dikkate alarak, maliyetlerini telafi edici ilave prim ödemesi gerçekleştirecek.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yetiştiricilerin, satılamayan hayvanları için, en yakın Et ve Süt Kurumu (ESK) kombina müdürlüklerine, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık hayvan satış noktasında görevli resmi veteriner hekim sevk raporuyla başvuru yapmaları yeterli olacak.

Yine verilen bilgilere göre, söz konusu alım ve ödeme işlemlerine ilişkin detaylı bilgiler ESK'nin internet sitesinden açıklanacak.

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu alacak!

Ayrıca yine verilen detaylara göre, Et ve Süt Kurumu'nun büyükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına erkek sığırda 180 Türk Lirası, düve ve erkek mandada 170 Türk Lirası, inek ve dişi mandada 160 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

Büyükbaş mevcut cari alım fiyatlarına ek prim ödemesi de kilogram et başına erkek sığır için 25 lira, düve ve erkek manda için 25 lira, inek ve dişi manda için 15 lira olarak uygulanacak.

Küçükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına ise kuzuda 175 lira, tokluda 160 lira, koyunda 140 Türk Lirası, oğlakta 110 Türk Lirası, çepiçte 95 Türk Lirası ve keçide 95 Türk Lirası oldu.

Küçükbaş mevcut cari alım fiyatlarına küçükbaş hayvan alımlarına ek şekilde kilogram et başına 5 Türk Lirası kurbanlık kesim ek primi de verilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarlarına getirilen fakat satılamayan kurbanlıkların, talep etmeleri durumunda Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını kaydederek, "Hayvansal üretimimize güç katan yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün otobüsler bedava mı? Köprü ve otoyollar ücretsiz mi?

Dikkat! Dikkat! Kurban Bayramı'nda hava böyle olacak! Tüm Türkiye bu bayramda bir ilki yaşayacak!

Baklava fiyatları et fiyatlarını resmen solladı! Bayramlar baklavasız geçecek!


Geri Dön