09 / 05 / 2024

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurban Bayramı'nın yaklaşılması ile beraber fiyat araştırmaları yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı’nda dini vazifesinin yerine getirmek isteyen yurttaş, büyükbaş ve küçükbaşın ne kadar olduğunu arama motorlarında sorguluyor. Peki, kurbanlık fiyatları belli oldu? İşte detaylar...



KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kurbanlık almadan önce, hayvanın duruşunun canlı olup olmadığı önemli bir yer tutuyor. Herhangi bir hastalığının olup olmadığını ağız ve burnundan akan salyadan belli olacağı bu durumda, besi hayvanın halinin iyi olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.
Kurbanlık hayvanın herhangi bir yerinde yara, bere olmaması gerekiyor.

Bunun yanı sıra, tüyleri parlak, düzgün ve yatık olması gerekiyor. Kurban edilecek hayvan geviş getiriyorsa sindirim sisteminin düzgün çalıştığı anlamına gelir. Bu sayede, hayvanın sağlıklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Hamilelik durumu olabileceği için dişi hayvan seçmemeye özen gösterilmesi gerekiyor.

Kurbanlık hayvanın çok zayıf olmaması gerekiyor. Aynı zamanda, kurbanlığın neyle beslendiği oldukça önemlidir. Ancak bunu anlamak çok kolay değil. Bunun nedeni bazı üreticilerin hayvanlara mısır slajı yedirerek hayvanların işkembesinde şişkinlik yaratıp kurbanlıkların daha ağır çıkmasını neden olmasından kaynaklanıyor.

KURBANLIK FİYATLARI 2023 BELLİ OLDU MU?

2023 yılı kurbanlık fiyatları şu an için açıklanmadı. Bu sene ortalama bir ton dana fiyatının 50 bin ile 100 bin lira arasında olması bekleniyor.

Fakat, bu fiyatlar bölgeye ve hayvanın özelliklerine göre farklılık gösterebiliyor. Özellikle yatırım yapmak isteyen yurttaşların bu fiyatları yakından izlemeleri ve doğru bir değerlendirme yapmaları önemli olarak biliniyor.

İslam Memiş’ten büyük kâr ettirecek yeni yatırım tavsiyesi!

BİM’de her üründe indirim var! Hamur makinesi 1600 TL’ye, düdüklü tencere 450 TL’ye, 2’li tava seti 250 TL’ye düştü!

A101’de granit tava 250 TL’ye, çaydanlık 350 TL’ye, 89 parça çatal kaşık bıçak takımı 3 bin TL’ye düştü!


Geri Dön