23 / 07 / 2024

Küresel borsalarda ‘yüksek enflasyon’ endişesi! Yatırımcılar borsadan kaçıyor!

Küresel borsalarda ‘yüksek enflasyon’ endişesi! Yatırımcılar borsadan kaçıyor!

Dünya genelinde enflasyon baskısının yeniden güçlenirken, artan enflasyon endişeleri piyasalardaki risk iştahını da olumsuz etkiliyor. Avrupa borsaları enflasyon endişesiyle güne satış ağırlıklı bir seyir ile başladı.




SATIŞ AĞIRLIKLI SEYİR

Küresel borsalarda ‘yüksek enflasyon’ endişesi! Yatırımcılar borsadan kaçıyor!

Geçen hafta Avrupa borsalarında da satış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bölgede güçlenen enflasyon baskısı bu seyiri etkileyen en önemli faktör oldu. Uzmanlar, AB bölgesinde güçlü seyrine devam eden enflasyon nedeniyle Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) şahin politikalara ne kadar daha devam edeceğine yönelik belirsizlikleri artırdığını savunuyor. ECB Başkanı Christine Lagarde, hafta sonu bir gazeteye verdiği demeçte, ECB’nin mart ayında 50 baz puanlık faiz artışı yapması için yeterli sebebe sahip olduğunu açıklamıştı.

Cuma günü Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya borsaları haftayı düşüşler ile kapatırken, Avrupa'da endeks vadeli kontratlar ise yeni haftaya karışık seyirle başlangıç yaptı. Asya piyasalarında da bugün risk iştahının düşük olduğu dikkati çekerken, Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) açıklamaları yakından takip ediliyor.

Öte yandan Borsa İstanbul ise yeni haftaya pozitif başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 17,66 puan artarak 5.076,41 puana yükseldi. Ancak daha sonra gelen satışlarla eksiye geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön