29 / 04 / 2024

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 480 bin varil artış gösterdi ve 101 milyon 760 bin varil seviyesinde gerçekleşti.



Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) bu yılın haziran ayına ilişkin olarak hazırladığı küresel petrol piyasası raporuna göre, bu sene küresel petrol üretimi günlük 1 milyon 600 bin varil artış göstererek, 101 milyon 500 bin varil olacak. Verilen detaylara göre, gelecek sene de üretim günlük 1 milyon 200 bin varil artış göstererek, 102 milyon 800 bin varile çıkacak.

Uluslararası Enerji Ajansı, kötüleşen küresel ekonomik görünüm sebebiyle talep artışını geçen ayın raporuna göre 220 bin varil düşürdüğünü duyurdu. Buna göre, küresel petrol talebi bu sene günlük 2 milyon 200 bin varil artış göstererek yaklaşık olarak 102 milyon 100 bin varile ulaşacak. Ayrıca paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu talep artışının yüzde 90'ından fazlasının OECD dışı ülkelerden ve başlıca Çin'den gelmesi de bekleniyor.

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel talep artışını gelecek sene için günlük 290 bin varil artırdı. Ayrıca küresel petrol talebi 2024 yılında günlük 1 milyon 100 bin varil artışla günlük 103 milyon 229 bin varil olacak.

Paylaşılan detaylara göre, küresel petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre günlük 480 bin varil artış göstererek, 101 milyon 760 bin varile çıktı.

Verilen detaylara göre, geçen ay Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin toplam üretimi günlük 34 milyon 190 bin varil şeklinde oldu. Ayrıca en yüksek üretim 9 milyon 980 bin ile Suudi Arabistan'da gerçekleşti. Suudi Arabistan'ı 4 milyon 170 bin ile Irak ve 3 milyon 240 bin ile Birleşik Arap Emirlikleri izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön